5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da askeri hareketlilik

Diyarbakır Tren Garı'na getirilen mühimmat ve yaşam malzemesi yağmur altında sınır birliklerine gönderilirken, 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı Üssü'nden kalkan F-16 savaş uçakları ise PKK'nın konuşlandığı Kuzey Irak sınır bölgesinde keşif uçuşu yaptı.


Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) ülkenin Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde PKK terör örgütüne yönelik operasyonları aralıksız sürerken sınırdaki birliklere gönderilmek üzere Diyarbakır Tren Garı'na askeri malzeme indirildi. Sağanak yağmur altında askerler tarafından teslim alınan yüklü miktarda mühimmat ve yaşam malzemeleri 7. Kolordu Komutanlığı'na, oradan da geniş güvenlik önlemleri altında sınır birliklerine gönderildi.

F-16 SAVAŞ UÇAKLARI KEŞİF YAPTI


Bölücü terör örgütünü etkisiz hale getirmek için bölgede adeta askeri seferberlik başlatan TSK'nın hava destekli operasyonları Şırnak, Mardin, Diyarbakır, Tunceli, Hakkari, Bitlis, Van, Batman ve Siirt illerinde sürerken, Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvetleri Komutanlığı üssünden kalkan 4 adet F-16 savaş uçağı PKK terör örgütü mensuplarının konuşlandığı Kuzey Irak sınır bölgesinde keşif uçuşu yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 15:38:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?