7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da 'barış günü' etkinlikleri yasa dışı gösteriye dönüştü

Diyarbakır DEHAP İl Başkanlığı ve sivil toplum örgütleri tarafından ’1 Eylül Dünya Barış Günü’ çerçevesinde bir dizi etkinlik düzenlendi. 21 Ağustos ile 5 Eylül arasında yapılacak olan etkinliklerde açılışlar, müzik dinletisi, sinema gösterimi, basın açıklamaları, tiyatro ve miting düzenlenecek. Etkinlikler çerçevesinde, Koşuyolu Parkı’nda kurulan Barış Çadırı’nın açılışı yapıldı. Açılışa, sivil toplum örgütlerinin yanı sıra DEHAP İl Başkanı Celalettin Birtane ve Barış Anaları İnsiyatifi Başkanı Nezahat Teke de katıldı.

Açılışta konuşan DEHAP İl Yönetim Kurulu Üyesi Muammer Değer, barış istediklerini belirterek, "Biz artık barış istiyoruz. Bizim her günümüz savaşla geçiyor. 1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle açtığımız bu çadır, 1 Eylül akşamına kadar açık kalacak. Yan tarafta açtığımız imza pankartına, vatandaşlar barış hakkında düşüncelerini ve yazmak istedikleri kelimeleri yazsınlar" dedi.
Çadır açılışının ardından, açılan pankarta Kürtçe ve Türkçe sloganlar yazıldı. Bu arada genç bir kız, açılan barış pankartının üstüne Kürtçe ’Yaşasın Başkan APO’ yazdı.

iha-diyarbakır
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2004 Cumartesi 16:20:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?