5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da barış yemeği

Diyarbakır'da kan davalı 3 aile, 2007 yılının ilk barış yemeğinde biraraya geldi. 

Bağlar Beldesi'nde geçtiğimiz Ramazan ayında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada Elçek ailesinden 1 kişi hayatını kaybederken, Ava ve Koyun ailelerinden de toplam 6 kişi yaralanmıştı. 

Husumetin büyümesi üzerine devreye giren siyasi partiler ve belediye başkanları, aileleri biraraya getirerek barıştırdı. Barış yemeğine, AK Parti Diyarbakır Milletvekili İrfan Yazıcıoğlu, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kurt, DTP İl Başkanı Hilmi Aydoğdu, DYP İl Başkanı Galip Ensarioğlu, belediye başkanları ve işadamları katıldı. 

Barış töreninde konuşan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, 2007 yılının ilk barışını gerçekleştirdikleri için mutlu olduklarını belirterek, "Mübarek Kurban Bayramı içerisinde böylesi anlamlı bir amaçla, barış amacıyla aranızda bulunmaktan, bu salona sığmamaktan duyduğum heyecanı ve onuru paylaşmak istiyorum. Kurban Bayramı; inancımızda, dinimizde sembol olan bayramların en önemli işaretlerinden bir tanesidir ve diyalog yoluyla husumetleri bir kenara bırakmak içindir. İşte, bugün bu bayram atmosferinde böylesi bir amaca hep beraber hizmet ediyoruz. Kentimiz Diyarbakır açısından da neredeyse acılarla dolu bir yılı geride bırakmış oluyoruz. Kentimiz Diyarbakır açısında da bu yılın ilk barışını gerçekleştirmiş oluyoruz. Umuyor ve diliyorum ki bu duygu, bu barış 2007 yılının tümünü kapsasın ve kentimiz Diyarbakır'da, bölgemizde, ülkemizde 2007 yılı barışın yılı olsun. Bugün Diyarbakır'ın çok saygın, çok değerli bütün renkleri aynı masa etrafında toplandı ve bizi biraraya getiren yegane duygu, barış duygusudur. O halde artık bu husumetleri, bu kin ve nefret duygularını tarihe gömmemiz gerekir. Böylesi toplulukların arasında bulunmaktan ve hitap etmekten büyük bir heyecan ve onur duyuyorum" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2007 Salı 23:19:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?