5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da başhekime saldırı kınandı

Diyarbakır Tabipler Odası Genel Sekreteri Dr. İlhan Diken, Çocuk Hastanesi Başhekimi’nin makamında silahlı saldırıya uğramasını kınayarak sağlık çalışanlarına yönelik bu tür çirkin saldırıların görev yapmayı da zorlaştırdığını söyledi.

Dün akşam saatlerinde makamında silahlı saldırıya uğrayan Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Ömer Faruk Azal’a sahip çıkan Diyarbakır Tabipler Odası, olayı kınadı. Tabipler Odası Şube binasında düzenlenen basın açıklamasında çok sayıda tabip de hazır bulundu.

Diyarbakır Tabipler Odası Genel Sekreteri Dr. İlhan Diken, eczanelere ve bazı hekimlere rant sağlayacak ve üç beş kuruş kazanma uğruna halkın sağlığıyla oynayan bu tür yapılanmaların suç teşkil ettiğini belirterek, "İyi hekimliğin her zaman yanında olan meslek örgütlerimiz, simsarlık gibi kirli kazanç peşinde koşanların ve bunları teşvik eden gerek eczacı, gerek sağlık çalışanı, gerekse de hekimlerin karşısında olmuştur. Bu saldırıyı gerçekleştirenlerin simsarlığı bir meslek haline getirdikleri herkes tarafından bilinmektedir. İlaç temini ve hasta yönlendirmesi anlamında bir meslek haline getirilen simsarlıkla birlikte, bazı hekim ve eczacıların, halkın sağlığıyla oynamaları bu tür üzücü olaylarla sonuçlanmaktadır" dedi.

DİYARBAKIR-(İHA)
Yayın Tarihi : 16 Aralık 2003 Salı 16:53:23
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 13:14:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?