7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da bombalı saldırının sonrasında başlayan operasyon genişliyor...

Akşam saatlerinde Diyarbakır’ın Mardinkapı semtinde polis panzerine yönelik bombalı saldırı düzenlendi. Saldırı sonucunda, Abbas Yoldaş isimle Emniyet Bekçisi şehit olurken, panzerde görevli polis memuru Adnan Almas ve tesadüfen olay yerinden geçen Sur Belediye Başkanı vekili Ali Rıza Çiçekli yaralandılar. Olaydan sonra bölge tamamen abluka altına alınırken, teröristlerin kaçtığı muhtemel yerlerde operasyon başlatıldı. Hevel Bahçeleri’ne giren özel harekat timleri, sık sık havaya aydınlatma mermisi attılar. Olay yerinde yapılan incelemede çok sayıda boş kaleşnikof mermisi kovanı bulundu. Bölgede çok sayıda şüpheli şahıs gözaltına alınırken, polis operasyonları ara sokaklara kaydırdı. Ara sokaklarda geç saatlere kadar koşarak saldırganları arayan polis, bazı kişileri yere yatırarak gözaltına aldı.


Özel Harekat Timleri’nin Hevel Bahçeleri’nde başlattığı operasyonlar halen devam ediyor.
Bu arada, Diyarbakır Emniyet Müdürü Orhan Okur da olay yerinde incelemelerde bulundu. Saldırıdan sonra Diyarbakır Devlet Hastanesi’ne gelerek yaralıları ziyaret eden Vali Nusret Miroğlu, gazetecilere açıklamalarda bulundu.


Vali Miroğlu, 1 polisin yaralı, 1 bekçinin ise şehit olduğunu ifade ederek, "Bu üzücü olayların olmaması gerekir. Şu ana kadar ilimizde huzur ve güvenlik tamdı. Böyle bir olay da uzun zamandır yaşanmamıştı. Polisimiz umarım ki failleri kısa zamanda yakalayıp adaletin önüne çıkarır. Bölgemiz ve ilimizde huzur ve güvenin sağlanmış olması hepimiz için temel amaç ve gayedir. Şahısların 1 veya 2 kişi olduklarını tahmin ediyoruz. 15 adet uzun namlulu silah fişeği olay yerinde bulundu" dedi.

iha-diyarbakır
Yayın Tarihi : 29 Temmuz 2004 Perşembe 11:29:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
oruç ejder çetin IP: 81.215.164.xxx Tarih : 1.08.2004 17:48:50
Merhaba... Saldırganlar deniyor ve ilginç bir rakamdır iki kişi iki kişi için , hevsel baheçelerinde operasyon düzenleniyor kaş yapalım derken göz çıkarmayın nedenmi ? operasyon düzenlenen yer zaten kırsal olan bir bölgenin en ağaçlık yeri ve bölgenin bir tarafı surlar diğer tarafı tarihi bir köprü onca bomba atılıyor ordaki ağaçlarda yansa ne oluyor bir bombada zaten yanlış restore derek bir eşi daha olmayan surların yıkılmasına sebep olmayın lütfen biraz daha dikkat...