5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da buz pisti açıldı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Spor Kulübü Tesisleri'nin açılışına katılan Türkiye Buz Pateni Şampiyonları, buz pistinin bozuk olduğu gerekçesiyle 1 dakikalık kısa bir gösteri sundu.


DÜ tarafından yeni eğitim ve öğretim yılında Tıp Fakültesi Hastanesi karşısındaki alana Spor Kulübü Tesisleri açıldı. Tesisin açılışına Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Vali Yardımcısı Suat Seyitoğlu, Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, Buz Pateni Federasyonu Başkanı Fahrettin Kandemir, Buz Pateni Türkiye Yıldızlar Şampiyonu Ali Demirboğa, Buz Pateni Türkiye Gençler Şampiyonu Birce Atalay, DÜ Rektörü Prof. Dr. Fikri Canoruç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Zülküf Gülsüm, çok sayıda oda başkanı ve davetli katıldı. Törende açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Zülküf Gülsüm, kampüsün 1 milyon YTL'ye mal olduğunu belirterek, "İlk aşamada tesise 500 bin YTL harcandı. Bu tesisleri açma amacımız; üniversitemizin kendi ayakları üstünde durmasını sağlamak. Şu anda tesislerimiz herkese açık. 320 metrekarelik alan üzerine kurulan tesislerimiz, gittikçe büyüyecektir" dedi.


Daha sonra tesislerin açılışında emeği geçen ve bağışta bulunan inşaat şirketleri ve iş adamlarına plaket verildi. Açılışta kısa bir konuşma yapan Vali Mutlu, tesislerin öğrenciler ve Diyarbakırlılar için hayırlı olmasını dileyerek, "Bu tesisler üniversitemizin kalkınması için oldukça önemli. Gençlerimiz buralara gelip kampüste ve buz pistinde istedikleri gibi eğlenebilecekler" diye konuştu.


Konuşmaların ardından tesiste yer alan sentetik buz pisti, kafeterya, kış bahçesi ile akaryakıt istasyonunun açılışı yapıldı. Açılışta bir gösteri sunmak için Diyarbakır'a gelen Buz Pateni Türkiye Yıldızlar Şampiyonu Ali Demirboğa ve Buz Pateni Türkiye Gençler Şampiyonu Birce Atalay, pistin bozuk ve sıcak olduğu gerekçesiyle kaymaktan vazgeçti. Herhangi bir kaza olmaması için pistte kaymayan Türkiye şampiyonları, 1 dakikalık kısa bir gösteri sundu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 16:54:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?