5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da çok dilli hizmet

Diyarbakır Sur Belediyesi Meclisi'nce "Çok Dilli Belediyecilik Hizmetleri" onaylandığı bildirildi.

Belediye Meclis Salonu'nda basın toplantısı düzenleyen Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, meclis kararına göre, bundan sonra yapılacak belediye hizmetlerinin çok dilli yapılacağını söyledi.

Sur Belediyesi Meclisi tarafından oy çokluğu ile karar çıkarıldığını ifade eden Demirbaş, "Türkiye tek dilli değil, çok dilli. Tek kültürlü değil, çok kültürlü. Tek dinli değil, çok dinli. Tek kimlikli değil, çok kimliklidir. Bundan sonra bu temelde hareket edeceğiz. Bu meclis kararı umuyorum ki TBMM'ye örnek olur" diye konuştu.

Belediyede daha önce Türkçe ve Kürtçe kullanıldığını belirten Demirbaş, "Personelin daha iyi hizmet vermesi için Kürtçe, Türkçe, İngilizce ve eğitimci bulduğumuz takdirde Ermenice ve Süryanice kurslar vereceğiz" dedi.

Sosyolog Aslan Özdemir de, yaptıkları anket çalışmasında, belde halkının yüzde 24'ünün Türkçe, yüzde 72'sinin Kürtçe, yüzde 4'ünün Arapça ve yüzde 3'ünün de Süryanice ve Ermenice konuştuğunun tespit edildiğini söyledi.


aa
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2007 Perşembe 15:32:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
emırhan kaya IP: 85.108.229.xxx Tarih : 8.01.2007 19:13:37
bencede cok dıllı beledıyecılık akıllıca bır gelışme.bu ulkede dın,dıl,ırk ayrımı yapılmaz ıse daha ıyı bır yere gelecegını dusunuyorum.bu alanda çalışma yuruten herkeze saygılarımı sunuyorum