7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da cuma namazı sonrası olaylı gösteris

Diyarbakır'da, İsrail tarafından düzenlenen suikast sonucu öldürülen Hamas'ın manevi lideri Şeyh Ahmet Yasin için Cuma namazı sonrası protesto gösterisi düzenlendi. Namaz sonrası slogan atan binlerce kişi, İsrail bayraklarını yakarak İsrail Başbakanı Şaron'un maketini parçaladı. Sokaklara taşan eylem sırasında çıkan olaylarda 5 kişi gözaltına alındı.
Düzenlenen suikast sonucu öldürülen Hamas'ın manevi lideri Şeyh Ahmet Yasin için Ulu Camii'nde kılınan Cuma namazı sonrası binlerce kişinin katılımıyla İsrail aleyhine bir protesto gösterisi düzenlendi. Cami içinde başlayan eyleme karşı polisin duyarlı davranarak müdahale etmediği gözlendi. Gösterilerin eylemi cadde ve sokaklara taşımak istemesi üzerine ise olaylar çıktı. Camiden çıkan göstericiler, ilk olarak Başbakan Şaron'un maketini parçalarken, daha sonra İsrail bayrağını ateşe verdi. Ulu Camii'nden Melikahmet semtine kadar slogan atarak yürüyen grupla emniyet yetkilileri arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. Melikahmet semtinde grubun önünü kesmeyi başaran polis, grubu tekrar cami önüne yönlendirdi. Göstericiler arasındaki provokatörleri tespit eden emniyet yetkilileri Ayakkabıcılar Çarşısı'nda bu kişileri kovalamayı başladı. Kaçan provokatörleri yakalayamayacağını anlayan bir emniyet yetkilisi, esnaflardan yardım isteyerek, "Kaçan hırsızdır yakalayın" dedi.
Kaçan provokatörleri yakalayamayan emniyet yetkilisi, cami önüne gelerek göstericilere 5 dakika içersinde dağılmaları çağrısında bulundu. Grubun dağılmamakta ısrar etmesi üzerine emniyet yetkilisi, megafonla Çevik Kuvvet polisinin olaya müdahale etmesini istedi. Ancak cami çevresinde tek bir Çevik Kuvvet mensubunun olmadığı gözlendi. Bu sırada, polisin tutumuna sinirlenen bazı göstericiler, "Siz İsrail polisi misiniz?" şeklinde tepki gösterdiler.
Polis, daha sonra toplanan grubu uyararak dağılmalarını sağladı. Çevik Kuvvet polisi ise olayların sona ermesinin ardından olay yerine geldi.
Çıkan olaylar sonucu 5 göstericinin gözaltına alındığı bildirildi.
DİYARBAKIR - İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2004 Cuma 19:05:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?