7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da DEHAP ikiye bölündü

28 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimler öncesinde, Demokratik Halk Partisi (DEHAP) ikiye bölündü. DEHAP'tan aday gösterilmeyen Diyarbarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Feridun Çelik, bağımsız adaylığını açıkladı.
1999'da yapılan yerel seçimlerde DEHAP'tan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Avukat Feridun Çelik'in, 28 Mart 2004'te yapılacak olan yerel seçimlerde aday gösterilmemesi DEHAP'ı ikiye böldü. DEHAP'tan aday gösterilmeyen ve bağımsız adaylığını düzenlediği basın toplantısı ile açıklayan Başkan Çelik, 28 Mart seçimlerinin bölge ve Türkiye açısından hayati derecede önem arz ettiğini belirtti. Çelik, "Bizden önce onlarca trilyon borcu olan belediyemizi, bugün borçsuz bir noktaya getirmiş bulunmaktayız. Alt yapıda da bir devrim yaparak, kentin 50 yıllık alt yapı sorununu çözmüş bulunmaktayız. DEHAP Genel Merkezi, aday belirleme yöntemlerinde yanlış ve yanlı tutumlar sergilemiştir. Bu nedenle halkın iradesinin gerçek anlamda ortaya çıkarılmadığını üzülerek belirtmek istiyorum. DEHAP Genel Merkezi'nin bu yanlı tutumuna karşı bağımsız aday olurken, dayandığım güç halkımızın gerçek iradesidir" dedi.
Başkan Çelik'e destek veren HADEP eski Genel Başkanı Murat Bozlak, bu tutumlarıyla amaçlarının, DEHAP'taki yönetici arkadaşlarının yaptığı yanlışlıkların önüne geçmek olduğunu söyledi. Bozlak, " Yerel seçimler demokrasi açısından son derece önemlidir. Bütün siyasi partiler kendi adaylarını belirlerken, bir yandan da diğer partileri tespit ettiler. Malasef DEHAP Genel Merkezi, adayları sürekli yöntem değiştirdi. Bunun temel nedeni de, partiyi örgütlendirmek yerine kendilerini örgütlendirmeleridir. İşte bunun uzantısı olarak yerel yönetimlerdeki belediye başkanları da halka yönelik değil, kendi isteklerini yapabilme düşüncesiyle hareket etmişlerdir. Partiyle hiç bir alakası olmayan kişiler, bazı önemli merkezlerde aday gösterilmiştir. Diyarbakır'da DEHAP için son derece önemli merkezlerden biridir. Çünkü Diyarbakır DEHAP'a büyük bir güç katan merkez konumundadır. Sayın Feridun Çelik, aday gösterilmemiştir. Ancak bize göre halkın adayıdır. Bizim hedefimiz, halkla beraber olmaktır. Biz bu partinin gerçek sahipleriyiz. Biz bu partinin dışında değil içinde bulunan kişileriz" diye konuştu.
Feridun Çelik'in bağımsız adaylığı ile siyası partiler arasındaki yarış iyice kızışırken, DEHAP'ın nasıl bir tepki vereceği ise merak konusu oldu.
MUHARREM KONTAZ - DİYARBAKIR (İHA)
Yayın Tarihi : 24 Şubat 2004 Salı 21:47:49
Güncelleme :26 Şubat 2004 Perşembe 21:44:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?