5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da deprem tatbikatı

Elazığ'da bugün sabaha karşı meydana gelen 5.3 büyüklüğünde depremin ardından Diyarbakır'da Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve Sivil Savunma ekipleri tarafından yapılan deprem tatbikatı gerçeği aratmadı. 

Bugün sabah saat Elazığ'ın Sivrice İlçesi'nde saat 04.22'de 5.3 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından, Diyarbakır'da UMKE ve Sivil Savunma Müdürlüğü elemanları tarafından deprem tatbikatı düzenlendi. 

İl Sağlık Müdürlüğü'nün ek binasında yapılan tatbikatta, temsili olarak kontrollü bina boşaltımı, yangına müdahale ve yaralı kurtarma çalışmaları gerçekleştirildi. Önce bina içinde mahsur kalan 4 kişiyi kurtaran ekipler, daha sonra binada çıkan yangına da müdahale ederek, yaralanan vatandaşları iplerle balkondan indirdi. Bu arada yaralıların yakınların rolünü üstlenen görevlilerin bağrışmaları ise profesyonel oyuncuları aratmadı. 

Tatbikat sonrası bir açıklama yapan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hakan Karakaş, sık aralıklarla tatbikat yapacaklarını belirterek, "Bugün burada Sivil Savunma Müdürlüğü ekipleri ve UMKE ekipleriyle birlikte bir deprem tatbikatı yaptık. Bu tatbikatlarımız belirli aralıklarla sürecek ve elemanlarımızı yeteri seviyeye getireceğiz" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2007 Cuma 15:29:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hıdır bayrak IP: 88.232.17.xxx Tarih : 14.02.2007 15:59:33
tatbikat yapmak iyi bir olaydır ancak öncelikle diyarbakırdakı binalar rast gele yapılmıştır onun için acilne bu binaları elden geçirmek lazımdır diye düşüniyorum bu işe eğilecek olan yöneticilerı şimdiden başarılar dilerim