8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da dilenci operasyonu

Diyarbakır’da sayıları giderek artan dilencilere karşı, Sur Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından operasyon yapıldı. Ulu Camii önünde yapılan operasyonda zabıta ekiplerini gören dilenciler, yakalanmamak için değişik yöntemlere başvurdu. Aralarında kamu kuruluşlarından emekli olanların da bulunduğu dilencilerden bazıları yaka paça gözaltına alınırken, güçlük çıkaran bir kız ise dövülerek güçlükle arabaya bindirildi.

Sur Belediyesi Zabıta Müdürü Nihat Çiftçi, dilencilerin günlük ortalama 100 milyon kazandığını belirterek, "Biz Sur Belediyesi olarak, bölgemizi dilencilerden temizlemek istiyoruz. Ama burada yerli dilencilerden çok yabancı dilenciler var. Her yaz rutin olarak Gaziantep, Adana ve Eskişehir’den dilenci geliyor.

Bu dilenciler, şehir çıkışlarında çadırlarda kalıyorlar ve gündüz erken saatlerde şehir merkezlerine geliyorlar. Günde ortalama 15 dilenci yakalıyoruz. Bunlardan ortalama 10’u yabancı çıkıyor. Yabancı olan dilencileri, bazen kendi paraları ile bazen de belediyenin imkanlarıyla bilet alıp memleketlerine gönderiyoruz. Fakat iki gün sonra tekrar geliyorlar. Yakaladığımız dilencilerin ortalama günlüğü 100 milyon civarında. Bazı dilencilerin üzerinden dolar ve euro bile çıkıyor. 300 dolar ile 500 dolar arasında para bulduklarımız da oluyor" diye konuştu.

Sur Belediyesi Zabıta Müdürü Nihat Çiftçi, vatandaşları dilencilere para vererek, bu mesleğe teşvik etmemeleri konusunda uyardı.

iha-diyarbakır
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2004 Çarşamba 12:33:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?