7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da eğitim sıkıntılı başlıyor

2004-2005 eğitim ve öğretim yılının başlamasına bir gün kala, Eğitim-Sen Diyarbakır Şube Başkanı İhsan Babaoğlu yaptığı açıklamada, eğitimin yine sıkıntılı başlayacağını söyledi. Babaoğlu, "Pazartesi günü 360 bin öğrencinin başlayacağı yeni eğitim ve öğretim yılı, eğitim emekçileri, öğrenciler ile veliler açısından sorunlu ve sıkıntılar içinde başlayacak.

Okuma çağına gelmiş fakat ekonomik imkansızlıklar nedeniyle okuyamayan çocuklar, kalabalık sınıflar, her geçen yıl artan derslik ve öğretmen açıkları ile altyapı yetersizliği, her geçen yıl olduğu gibi bu yıl da çözüm bekliyor olacak. AK Parti Hükümeti, iktidar olduğundan bu yana eğitimin temel sorunlarını çözme noktasında en ufak bir adım atmamış, yaptığı uygulamalarla kendisinden önceki iktidarlar gibi eğitim sistemini yap-boz tahtasına çevirmiştir. Önceki yıllara rağmen öğretmen açığı daha da yükselmiştir. Başta sınıf öğretmeni olmak üzere İngilizce, rehberlik, bilgisayar, din kültürü ve ahlak bilgisi, resim-iş, müzik ve edebiyat branşlarında öğretmen açıkları bulunmaktadır. Bu yıl ilimize sadece 5 öğretmen ataması yapılmış olması gülünçtür" dedi.


Eğitim-Sen Şube Başkanı İhsan Babaoğlu, 360 bin öğrencinin ders başı yapacağını ve eğitimciler olarak yine fedakarlık içinde daha yüksek bir kalitede eğitim vermeye çabaladıklarını da kaydetti.

DİYARBAKIR (İHA) -
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2004 Pazar 17:10:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?