7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da etkili yağış uyarısı

Diyarbakır Meteoroloji Meydan Müdürlüğü, yarın akşam saatlerine doğru yağışın şiddetini artıracağı uyarısında bulunurken, Müze Müdürlüğü'nün bodrum katını su bastığı belirtildi. 

Diyarbakır Meteoroloji Meydan Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, Diyarbakır merkez dahil olmak üzere, bölgedeki yağışlı sistemin yarın akşam saatlerine doğru şiddetini artırmasının beklendi kaydedildi. Pazar gününe kadar yağışın devam etmesinin beklendiği, bu nedenle tüm yetkililer ve vatandaşların tedbir almaları gerektiği ifade edildi. 

Öte yandan, dün akşam saatlerinde sağanak yağışların etkili olduğu Diyarbakır şehir merkezinde 30 bin tarihi eseri barındıran Diyarbakır Arkeoloji Müzesi'nin bodrum katını da su bastı. Yaklaşık bin eserin sudan etkilendiği, geri kalanların oluşan nemden dolayı tehdit altında olduğu bildirildi. İl Kültür ve Turizm Müdürü Songül Göksu, sağanaktan dolayı müzenin bodrum katını su bastığını ve binanın çatı katının hasar gördüğünü belirterek, diğer eserlerin sudan etkilenmemesi için yoğun bir çalışmanın sürdürüldüğünü söyledi. 

Bu arada, Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde belediye ekipleri aşırı yağışlardan dolayı Çağçağ Deresi'nin taşabileceği ikazında bulunarak vatandaşların tedbirli olması için uyardı.
İHA
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2006 Perşembe 16:11:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?