5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da film günleri

Yenişehir Belediyesi, Diyarbakır Sinema Kulübü ve Diyarbakır Sanat Merkezi'nin (DSM) organizasyonuyla düzenlenen 'Diyarbakır Film Günleri' verilen kokteylle başladı.

Diyarbakır, Batman, Mardin, Malatya ve Elazığ gibi illerde çekilen 36 kısa metrajlı filmin gösterileceği 'Diyarbakır Film Günleri' düzenlenen kokteylle başladı. 15-16 ve 17 Haziran günleri arasında devam edecek olan Film Günleri için düzenlenen geceye, Belediyesi Başkanı Fırat Anlı, 'Tramvay' filminin yönetmeni Olgun Argun, Kültür Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Uğraş Salman, Altyazı Dergisi yazarları Zeynep Dadak ve Senem Aytaş, Diyarbakır Sinema Kulübü üyeleri ve çok sayıda sinemasever katıldı.

Gecede konuşan Diyarbakır Sinema Kulübü üyesi Kemal Yıldızhan, filmleri sinemaseverlerin beğenisine sunan yönetmenlere teşekkür ederek, 'Film Günleri'nde film izlemenin yanında onları tartışma ve izleme olanakları bulacaklarını da dile getirdi. Kokteylin ardından 'Duvar' adlı film izleyicilerin beğenisine sunuldu. Kürtçe ve Türkçe filmlerin gösterileceği 3 günlük etkinlik boyunca film sohbetleri de gerçekleştirilecek.

iha
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2007 Cumartesi 16:39:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?