5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da fuhuş operasyonu!

Diyarbakır’da randevu evi olarak faaliyet gösteren gecekonduya operasyon düzenleyen emniyet güçleri, biri Azerbaycan uyruklu toplam 7 kişiyi gözaltına aldı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro ekipleri, bir ihbar üzerine Bağlar Beldesi Kaynartepe Mahallesi’nde bulunan 51 numaralı eve akşam saatlerinde operasyon düzenleyerek, fuhuş yaptıklarını tespit ettiği Azerbaycan uyruklu Y.I. (34), G.A. (18), L.Ö. (17), C.Ç. (25), Ç.B. (27) ve Ö.S. (26) adlı toplam 6 hayat kadını ile randevu evini çalıştırdığı ileri sürülen H.Ç.’yi (48) gözaltına aldı.

Operasyon sonucu evde çalışan hayat kadınlarından birine ait bir de çocuk bulundu. Terk edilmiş bir harabeyi andıran gecekonduda, minder ve kahvehane kürsülerinin bulunması ise dikkat çekti.

Evden çıkarılan hayat kadınları, kendilerini görüntülemek isteyen gazetecilere sözlü ve fili saldırıda bulundu. Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan hayat kadınları, daha sonra kontrol amacıyla Hıfzısıhha Enstitüsü Hastanesi’ne götürüldü.

Öte yandan, hayat kadınlarını çalıştırdığı iddia edilen "Hanife" lakaplı Mardinli H.Ç.’nin hakkında küçük yaştaki kız çocuklarını kaçırıp zorla fuhuş yaptırmak suçundan tutuklama kararı olduğu bildirildi. H.Ç.’nin daha önce küçük yaştaki kız çocuklarına fuhuş yaptırmak suçundan 4 ay hapis yattığı ve Mersin Emniyet Müdürlüğü ekiplerince de aynı suçtan 2 yıl 9 ay hapis cezası istemiyle arandığı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen Emniyet Müdür Yardımcısı İlknur Şahin, hak, hukuk ve insanlık tanımayan şebeke üyelerinin, masum genç kızların üzerinden haksız kazançlar sağladıklarını belirterek, "Bu şebekelere karşı kızlarımızın hak, hukuku ve namusunu korumak ve kollamak, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü olarak bizim görevimizdir. Kamuoyundan isteğimiz kadınlarına ve kız çocuklarına sahip çıkarak, insanlıktan nasibini almamış kişilerin eline düşürmemeleridir. Vatandaşlarımızın herhangi bir duyum aldıklarında 155 Polis İmdat hattını aramalarını istiyoruz. Özellikle kent merkezinde kız çocuklarını hedef alan ve haksız kazanç peşinde olan kadın satıcılarına yönelik operasyonlarımızı aralıksız olarak sürdüreceğiz" dedi.

DİYARBAKIR-(İHA)
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2003 Pazar 12:35:43
Güncelleme :21 Ocak 2004 Çarşamba 13:37:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
cihat demirel IP: 81.215.172.xxx Tarih : 10.07.2004 09:09:36
Eski diyarbakır'dan eser yok. ben bir diyarbakırlı olarak utanıyorum ve operasyonların sıklaştırılmasını istiyorum.