5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da gazerecilere saldırı

Diyarbakır'da çöken binanın enkazından sağ olarak çıkarılan 14 yaşındaki çocuğun görüntüsünü almak isteyen gazeteciler, hastanenin kapısındaki güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradı. 

Huzurevleri semtindeki çöken ve 5 kişinin cesedinin çıkarıldığı Alkan 1 Apartmanı'nda Abdullah Köseer sağ olarak olarak çıkarılmıştı.

Haberi öğrenen gazeteciler, çekim yapmak üzere Köseer'in tedavi gördüğü Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne gitti. 

İHA muhabiri Adnan Şimşek, Star Gazetesi muhabiri Veysi İpek, NTV muhabiri Mahmut Bozarslan ve kameramanı İbrahim Ateşoğlu, Sabah Gazetesi muhabiri Hüseyin Kaçar, güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradı. Kapıda yaklaşık yarım saat bekleyen basın mensupları, Başhekim Baç ile görüşmek istedi, ancak yanıt alamadı. Bunun üzerine kapıdaki güvenlik görevlileri, gazetecilerin uzaklaşmasını isteyerek tekme tokat saldırmaya başladı. Gazeteciler ise duruma tepki göstererek hastaneden ayrıldı. 

Öte yandan, Acil Servis doktorlarından Yrd. Doç. Mehmet Üstündağ, Abdullah Köseer'in şuurunun açık olduğunu, damarlarında ezilme tespit ettiklerini söyledi. Yrd. Doç. Üstündağ, her ihtimale karşı hastayı müşahade altında tutmaya devam edeceklerini belirtti.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2007 Salı 16:49:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?