7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da göçzede kadınlara iş olanağı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde 4 yıldır faaliyet gösteren Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (DİKASUM), kentte göç eden kadınlara yönelik istihdam oluşturmak amacıyla kıl çadır açtı. Çadırda çalışan göçzede kadınlar, ayran, meyir ve gözleme satarak, aile bütçelerine katkıda bulunacaklar.
DİKASUM'un Koşuyolu Parkı içinde açtığı kıl çadırda çalışan yoksul göçzede kadınlar, kendi elleriyle yaptıkları yemekleri satarak aile bütçelerine katkıda bulunacaklar. Koşuyolu Parkı'nda kurulan kıl çadırın açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, alt kademe belediye başkanlarının yanısıra çok sayıda davetli katıldı.
Vatandaşların büyük bir ilgi gösterdiği açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, bu açılıştan gurur duyduklarını belirterek, "4 yıldır faaliyet gösteren birimimiz gerçekten toplumun en büyük mağdur kitlesini oluşturan kadına ve kadının tüm sorunlarına yönelik çok ciddi araştırmalar yapmaktadır. Bu araştırmalar içerisinde en çarpıcı vurgulardan bir tanesi, kadının yaşamış olduğu yoksulluk ve yoksulluğun ortaya çıkardığı tahribatlardır. Kıl çadırımız ve onun ortaya çıkartacağı istihdam, kadın sorunlarının aşımında çok büyük bir katkı sağlayacaktır. Bunun kente bir vizyon kazandırmasını ümit ediyorum" şeklinde konuştu.
DİKASUM Sorumlusu Ahvelat Turhanlı da kıl çadırda, yöresel yemeklerin yapıldığını belirterek, "Burası yaz sezonu nedeniyle 4 ay açık kalacak. Şu anda çadırımızda 6 kadın çalışıyor, ancak 1 ay sonra 30'u yakın göçzede kadınımızda burada çalışmaya başlayacaktır" dedi.
Başkan Baydemir tarafından gerçekleştirilen açılışın ardından davetlilere, bölgeye has yer sofrasında göçzede kadınların yaptığı yemekler ile gözleme ikram edildi. Başkan Baydemir ise bazı sokak çocuklarına, kendi elleriyle yemek yedirdi.
DİYARBAKIR - İHA
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2004 Çarşamba 19:32:52
Güncelleme :26 Mayıs 2004 Çarşamba 23:46:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?