7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da HAK - PAR'ın düzenleyeceği panele izin çıkmadı

Hak ve Özgürlük Partisi (HAK-PAR) tarafından düzenlenen "Avrupa Birliği sürecinde Türkiye ve Kürtler" konulu panele izin verilmedi.
HAK-PAR'ın Diyarbakır'da yapmak istediği "Avrupa Birliği sürecinde Türkiye ve Kürtler" konulu panel, emniyet tarafından gösteri ve toplantı yasasına aykırı olduğu gerekçesiyle izin verilmedi. Diyarbakır'da bugün saat 11.00'da Prestij Hotel'de yapılması planlanan, ancak yapılmasına izin verilmeyen toplantıyla ilgili olarak bir açıklama yapan Hak-Par Genel Başkan yardımcısı Fehmi Demir, toplantı için gerekli evrakları hazırlayıp verdiklerini söyledi. Demir, "Türkiye'nin hiç bir yerinde böyle bir toplantı için bu kadar evrak istenmedi. Ama biz verdik ve içerisinde Kürt kelimesi bulunduğu gerekçesiyle bu panelin yapılmasına izin verilmedi. Biz bir kere daha görüyoruz ki, Ankara'da bu tür toplantılar için hiç bir evrak veya benzeri şey verilmezken, Diyarbakır'da toplantının yapılmaması için ellerinden gelen her türlü engeli önümüze koyuyorlar. Ben Diyarbakırlı İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu'ya sesleniyorum. Neden bu toplantı için hiç bir yerde müracaat bile gerekmezken Diyarbakır'da gerekiyor" dedi.
Hak-Par Genel Başkan Yardımcısı ve partililer panel yapılmadığı için sessiz bir şekilde otelin önünden ayrılarak parti binalarına gittiler.
DİYARBAKIR - İHA
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2004 Pazartesi 00:26:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?