7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da halk eğitim sergisi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından Tokluca köyünde açılan giyim, nakış ve trikotaj kursunu tamamlayan kursiyerlerin sergisi, büyük beğeni topladı.

Serginin açılış törenine Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, Belediye Başkan Vekili İhsan Baykara, Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nimet Polattağ, Kaymakam Eşi Özlem Beyru, daire amirleri, Halk Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile köylüler ve köyde eğitim gören öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü folklor ekibi, halk oyunları gösterisi sundu. Kaymakam Veysel Beyru ile Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa davulculara bahşiş verdi.
Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda eğitim gören 15 öğrenciye mezuniyet belgeleri Kaymakam Beyru ile kurum amirleri tarafında verilirken, bu kurslarda görev yapan öğretmemelere ise teşekkür belgesi verildi.
Açılan sergilerin öğrencilerin ne kadar marifetli olduğunun göstergesi olduğunu belirten  Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nimet Polattağ, "2008-2009 Eğitim Öğretim yılında Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün faaliyetlerini tanıtma amacıyla Akdere, Yolarası ve Tokluca da bulunan kurslarımızda üretilen ürünlerin teşhir edildiği yıl sonu ve belge dağıtım töreni düzenlemiş bulunmaktayız. Genç kızlarımız el becerilerinizi saklamayın, kendinizi boş yere oyalamak yerine kendi geleceğinizi garanti altına almak adına Halk Eğitim Merkezlerinin sizler için açtığı kurslara katılın ve becerilerinizi geliştirin.

Siz isteyin, biz istenilen tüm kursları açarız. Geleceğimizi emanet edeceğimiz evlatlarımızın daha eğitimli olmasını istiyoruz" diye konuştu.
Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, "Bugün burada 7'den 70'e herkes gelerek 2008-2009 eğitim öğretim yılı içerisinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüzün bünyesinde açılan kurs ve çalışmalarında elde edilen ürünlerin sergilemesini görmek ve destek amaçlı burada bulunmaktayız. Her alanda Silvan ilerliyor. Silvan büyük bir hedefi önüne koymuş ve bu hedefe emin adımlarla yaklaşmaktadır. Her geçen gün biraz daha da hedefine ulaşmaktadır" dedi.

Silvan Kaymakamı Veysel Beyru, "Bugün burada sevgili kursiyerlerimizin el emeği göz nuru olan, çalışmalarının teşhir amaçlı bir program vesilesiyle toplanmış bulunmaktayız. Okuma-yazma ve Halk Eğitim'in açmış olduğu kurslara da üretime yönelik çalışmalarımız usta öğreticilerimiz tarafında hayattın içine katılmaktasınız. Bu hayattın içindeki olanakları sizlere getirme şansına sahibiz. Köy kadınları ne istiyorlar diye taleplerini bize muhtarlar aracılığıyla ulaştırsınlar. Bizde Halk Eğitim aracılığıyla siz değerli köy kadınlarımıza ulaştıracağız isteklerinizi. Yeter ki siz bizden isteyin, bizler sizler için buradayız" şeklinde konuştu.
Yapılan konuşma ve sertifika töreninin ardında Kaymakam Veysel Beyru'nun Eşi Özlem Beyru ile kurs öğretmenleri tarafında, serginin açılışı yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2009 Cuma 17:51:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?