5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da İHD Genel Başkan Yardımcısı Baydemir aday adayı olduğunu açıkladı

İnsan Hakları Genel Başkan Yardımcısı ve eski Diyarbakır Şube Başkanı Av. Osman Baydemir, Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde halkın ve sivil toplum örgütlerinin yoğun isteğinden dolayı DEHAP’tan Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olacağını açıkladı.

Mart ayında yapılacak olan yerel seçimlerde Diyarbakır’daki Belediye Başkan Adayları tek tek adaylıklarını açıklamaya başladı. İnsan Hakları Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve İHD eski Şube Başkanı Av. Osman Baydemir, Sivil toplum örgütleri ve halkın yoğun ilgi ve isteği nedeniyle Demokratik Halk Partisi’nden (DEHAP) Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olacağını açıkladı.

Halkın iradesiyle kent yönetimine aday olduğunu belirten Av. Osman Baydemir, "Aslında bir siyasi partide birden fazla kişinin yönetimlere aday oluşturduğu demokrasi kültürünün genişliği olarak ele almak gerekiyor. Bu itibarlarla ben bunu pozitif olarak görüyorum. Sivil toplum örgütlerimiz ve değerli halkımız önümüzdeki seçimlerde Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adaylığında bizleri görmek istiyor. Bizde bu gösterilen ilgiden büyük bir onur duyduk" dedi.

İhtiyaç duyulması halinde halka hizmet etmekten onur duyacağını dile getiren Av. Baydemir, "Ancak koşullar daha etkin, daha olgun bir arkadaşımızı getiriyorsa, o arkadaşımıza destek çıkmakta bizim için büyük bir onurdur. Bu itibarla gerçekten bize ihtiyaç varsa halkımıza hizmeti bir borç biliriz. Böylesi bir görevi elbetteki büyük bir onur görevi olarak göreceğim ama şu an itibarıyla çalışmalarımız gözlemlerimiz devam ediyor. Ancak hangi arkadaşımız bu görevi üstlenirse üstlensin bu dönem çok daha etkili bir dönem olacaktır" diye konuştu.

"Benim esas amacım, yerelde demokrasiyi sağlamak" diyen Av. Baydemir, şunları söyledi:

"Eğer bunu gerçekleştirirsem, o gün Türkiye’nin Avrupa Birliği (AB) günü ve dünyalaşma günü olacaktır. Bu nedenle Türkiye’nin çağdaşlaşma gününü de bu vesileyle aşmış olacağız. Bu konuda da benim hiç bir şüphem yoktur."

DİYARBAKIR-(İHA)
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2003 Cumartesi 00:00:27
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 13:09:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?