8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

DİYARBAKIR'DA İLK KEZ OPERA VE DANS GÖSTERİSİ DÜZENLENDİ...

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinlikleri Diyarbakır'da devam ediyor. Etkinlikler çerçevesinde dün Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda opera ve dans gösterisi düzenlendi. Diyarbakır'da ilk kez düzenlenen etkinliğe çok sayıda davetli katılırken, Piyanist Sibel Moyano, Soprano Filiz Özay, dansçı Zeynep Tanbay ve ses sanatçısı Sema sahne aldı.
İlk kez izledikleri dans ve opera gösterisi sonrasında bu tür etkinliklerin artırılması gerektiğini belirten Diyarbakırlılar, "Sanat bambaşka bir duygu, ancak buraya gelen herkesin bu etkinlikten hoşlandığını zannetmiyorum. Diyarbakır'da özellikle operaya böyle bir beklentinin olduğunu sanmıyorum. Tabi ki insanların beklentileri ve istekleri var ama insanımız operaya uzak "şeklinde yorumlarda bulundu.
Gösteriyi izleyen Barış Anaları İnsiyatifi Temsilcisi Nezahet Tekke ise, müziğin hangi dilde olursa olsun kendileri için sorun olmadığını belirterek, "Ayrıca müziğin bir kadının dilinden olması bizim için ayrıcalıktır. Biz kadınların tek isteği var; yılda bir kez değil, her günümüzün böyle olması. Müziğin sadece bayanlar tarafından değil, erkekler tarafından da okunmasını istiyoruz" diye konuştu.
Yayın Tarihi : 2 Mart 2004 Salı 12:54:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?