7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da IMF protestosu

DİYARBAKIR'DA IMF PROTESTOSU

İstanbul'daki IMF ve Dünya Bankası zirvesi Diyarbakır'da protesto edildi.

Emek Partisi (EMEP) Diyarbakır İl Örgütü'nün yaptığı açıklamada IMF'nin krizin faturasını daha ağır bir biçimde işçilere ve emekçilere ödettirmek için Türkiye'ye geldiği belirtildi.

EMEP Diyarbakır İl Başkanı İlhan İlbay parti il binasında bir basın toplantısı düzenledi. IMF'nin Türkiye toplantılarına ve yapılan IMF karşıtı eylemlere dikkat çeken İlbay, "IMF, çok uluslu şirketler ve işbirlikçileri krizin faturasını daha ağır bir biçimde işçilere ve emekçilere ödettirmek için geldi" dedi.

Uygulanan ekonomik programın IMF'nin talimatlarıyla gerçekleştirdiğini belirten İlbay, AK Parti iktidarını da eleştirerek İşçi ve emekçilerin yaptıkları eylemlerde sadece IMF ve Dünya Bankası'nı değil AK Parti iktidarını da hedefe aldığını bildirdi. İlbay, "Başbakan, AK Parti hükümeti, sermayeyle kol kola yürüyor. Hazırladıkları tedbir paketlerinin hepsi patronlar için hazırlandı. Şu ana kadar 54 milyar patronların kasasına akıtıldı. Patronlar için yeni teşvik ve destek paketleri yolda. Ama söz konusu

işçiler, emekçiler ve kamu çalışanları olduğunda, rakamlar sıfıra yakın oluyor. Kamu emekçilerine yüzde 2,2 dayatılırken emeklilere 1,8 verildi. İşçilere toplu iş sözleşmesi sürecinde enflasyonun altında zam yapıldı. Ölümü gösterip sıtmaya razı etmek istiyorlar" diye konuştu.

IMF ve işbirlikçilerinin ülkeyi yağmalamak, işçileri ve emekçileri daha fazla sömürmek için hazırlık yaptığını iddia eden İlbay, "Bizler, yani işçiler, emekçiler, gençler ve kadınlar boş durmamalıyız. Onların acı reçetelerini kabul etmeyeceğiz. İşçiler, emekçiler emperyalizme ve işbirlikçilerine karşı birleşelim" ifadelelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2009 Salı 15:02:02
Güncelleme :7 Ekim 2009 Çarşamba 17:21:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?