Diyarbakır’da kaçak elektrik kullanımının önüne geçilmesi amacıyla bir süre önce oluşturulan ve 2 aylık özel eğitime tabi tutulan 40 kişilik tim, ilk operasyonunu TEDAŞ Müessese Müdürü Sıtkı Ebiloğlu’nun da katılımıyla gerçekleştirdi.
TEDAŞ Müessese Müdürlüğü, kentte yüzde 60’lara varan kaçak elektrik kullanımının önüne geçmek amacıyla farklı yöntemlere başvurmaya başladı.
Bir süre önce camilerde hutbe konusu bile olan kaçak elektrik kullanımları ile ilgili olarak 1 yıldan 3 yıla varan hapis cezaları ile 1.5 milyar lira ile 2.5 milyar lira arasında değişen para cezalarının uygulanmasına rağmen vatandaşı kaçak kullanımdan vazgeçirtemeyen TEDAŞ, 40 kişilik özel eğitimli bir ekip oluşturmaya karar verdi.
İlk operasyonunu TEDAŞ Müessese Müdürü Sıtkı Ebiloğlu başkanlığında yapan ekip, bir gecede kaçak elektrik kullandığı tespit edilen 150 abonenin saatlerini mühürlerken, Sıtkı Ebiloğlu, sık sık elektrik kesintilerine neden olan kaçak kullanımının önüne geçeceklerine inandıklarını söyledi.
Diyarbakır’ın kaçak elektrik kullanımı yüzünden yıllık kaybının 180 trilyon lira olduğunu ifade eden Ebiloğlu, "Diyarbakır’da her ay 15 trilyon lira zarar ediyoruz. Bura müessese kaybını bile katmıyoruz. Günde 1000 arıza meydana geliyor. Kaçak elektriğin önüne geçmek için kurduğumuz 40 kişilik tim ekibimiz ile birlikte her akşam abonelerin saatlerini kontrol edeceğiz. Bu uygulamalarımız daha çok kaçak kullanımının tespit edildiği semtlerde olacak" dedi.
Elektrik timi, kentin değişik semtlerinde 10’ar kişilik 4 grup halinde operasyonlarını aralıksız olarak sürdürmeyi planlıyor.