5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da kadınlar şiddete karşı yürüdü

Diyarbakır Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Müjde Beşenk, ülke için verilen mücadelede, kadınların her zaman ön saflarda yer alacaklarını söyledi.

Diyarbakır Kadın Platformu, sön dönemlerde kadınlara yönelik uygulanan şiddeti değerlendirmek üzere İstasyon Meydanı’nda toplanarak basın açıklaması yaptı.

Geniş güvenlik önlemleri altında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Diyarbakır Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Müjde Beşenk, şiddetten yana olan güçlerin kadınlara yaklaşımın, kadın şahsında tüm insanlığa ve toplumsal barışa yaklaşımın göstergesi olduğunu belirterek, "Türk Ceza Kanunu’nun tartışıldığı bir dönemde, yasada bulunan ayrımcı hükümlerin kaldırılması talebiyle hazırlamış olduğumuz mektupları güvenlik güçlerinin müdahalesiyle tartaklandığımız için gönderemedik. 2911 sayılı yasanın 29. maddesine göre barışçıl ve demokratik taleplerle bir araya gelen vatandaşların engellenmesi bir suçtur. Güvenlik güçleri de bu anlamda suç işlemişlerdir. Bu konuya ilişkin olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

DEHAP Kadın Kolları Yöneticisi Afife Mintaş’ın kaçırılarak psikolojik ve fiziksel işkenceye, cinsel taciz ve şiddete maruz bırakıldığını da iddia eden Beşenk, "Failler, insan hakları haftası etkinliklerinin ülkemizde ve dünyada kutlandığı bir dönemde ülkemizi karanlığa sürüklemek isteyen güçlerdir. Failler ayrıca gelecek kuşaklarımıza toplumsal barışın ve hoşgörünün tesis edildiği aydınlık bir gelecek yerine, karanlıkları bırakmak çabasını güdenlerdir. Bu nedenle biz kadınlar, insanlığı, özgürlüğü, onurumuzu ve kadın kimliğimizi sahipleniyoruz" diye konuştu.

DİYARBAKIR-(İHA)
Yayın Tarihi : 18 Aralık 2003 Perşembe 17:24:42
Güncelleme :19 Ocak 2004 Pazartesi 13:13:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?