8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Diyarbakır`da operasyonda bir roket ele geçirildi

Mardinkapı polis noktasına terör örgütü militanlarınca yapılan saldırının ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından başlatılan operasyonda, 1 terörist sağ olarak ele geçirilirken, arazide 1 adet RPG roketatar bulundu.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; 28.07.2004 günü saat 22.00 sıralarında, Mardinkapı polis noktasına bölücü terör örgütü mensuplarınca yapılan bombalı ve silahlı saldırıda, Emniyet Bekçisi Abbas Yoldaş’ın şehit olduğu, bir polisin de yaralandığı belirtildi. Açıklamada, olayı gerçekleştiren örgüt mensuplarının karanlıktan faydalanarak Hevsel Bahçeleri içerisinde bulunan yoğun ağaçlık bölgeye kaçtıklarının tespit edildiği, bunun üzerine geniş güvenlik önlemi alınarak operasyon başlatıldığı bildirildi.
Cumhuriyet Başsavcılığı gözetiminde adli bir koğuşturma olarak başlatıldığı belirtilen operasyonlarda, teröristlerin duyacağı şekilde Kürtçe ve Türkçe teslim ol çağrıları yapıldığının kaydedildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
"Polisin teslim ol çağrılarına terörist grup tarafından ateşle karşılık verilmesi neticesinde, 1 güvenlik görevlisi yaralanmıştır. Halen devam eden operasyonal çalışmalarda, 1 terörist sağ olarak ele geçirilmiş olup, operasyon mahalinde teröristlere ait 1 adet roketatar bulunmuştur. Mardinkapı polis noktasında bombalı ve silahlı saldırı yapan terörist grubun saklandığı Hevsel Bahçeleri çevresinde bir güvenlik bölgesi teşekkül ettirilmiş olup, bu güvenlik bölgesi Hevsel Bahçeleri’nin çevresindeki bölgeyi kapsamaktadır. Operasyon bölgesindeki vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması güvenlik güçlerinin esas görevidir. Bu mahallede yaşayan vatandaşlarımızın her türlü istek ve talepleri zamanında ve eksiksiz karşılanmakta, günlük hayatları normal olarak devam etmekte, her türlü talepleri de zamanında yerine getirilmektedir. Vatandaşlarımızın, huzur ve güvenliği için sürdürülen operasyonlar sırasında güvenlik güçlerine vermiş oldukları destek ve duyarlılık, her türlü takdirin üzerindedir."
DİYARBAKIR - İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2004 Pazar 14:33:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?