8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da operasyonlar

13 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen ve ''Terörü yönetenler ve yönlendirenlere yönelik'' olduğu iddia edilen operasyonlar kapsamında 70 kişi göz altına alınırken Diyarbakır'da ise 21 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır'da bu sabah saat 04.00 sıralarında Güneydoğu Anadolu Belediyeler Birliği'nden (GABB) başlayan operasyonların kentin farklı noktalarına yayılması bekleniyor. Polisin Diyarbakır'da operasyon yaptığı diğer bir nokta ise yerel yayın yapan Gün Radyo Televizyonu idi. Sabah saatlerinde televizyon binasına yapılan baskında çevik kuvvet ekipleri de hazır bulundu. Diyarbakır genelinde yapılan 2 operasyon sonunda toplam 21 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı Ahmet Zilek de bulunuyor.

Operasyonlar kapsamında gözaltına alınan diğer isimler ise şöyle:
''Musa Farisoğlu, Nadir Yıldırım, Bayram Altun, Hüseyin Yılmaz (Ağrı Eski Belediye Başkanı), Arslan Özdemir ve Roza Erdede''.  Operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında DTP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kamuran Yüksek'in de olduğu iddia ediliyor. Aramaların yapıldığı sırada olay yerine gelen DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş bu durumun hukuksuzluk olduğunu söyledi. İHD Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erbey ise operasyonlar kapsamında birçok kişinin gözaltına alındığını ve gerekçe gösterilmediğini anlattı. Yetkililerden gelen bilgilere göre operasyonun terör örgütünü yönetenler ve yönlendirenlere yönelik olduğu bildirildi. Ayrıca son gelen bilgilere göre terörist Abdullah Öcalan'ın avukatlarından Seracettin Irmak'ın Diyarbakır'da bulunan ofisinde de arama yapılıyor. Irmak'ın da gözaltına alındığı iddia edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2009 Salı 11:28:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MELEK MELEK IP: 88.226.38.xxx Tarih : 16.04.2009 02:04:04

Özgürlükçü  barışcıl düşünce adı altında vatanı ve milleti iç kargaşaya sokanlar. Terör örgütü pkk ya mehmetçiklerimizi düşünmeden hangi inançla yardım yaparlar.Rabbimiz bizi bu insanlardan korusun.Başka bişey demeye gerek yok.VATANIMDA BU İNSANLARI GÖRMEKTEN iĞRENİYORUM.