5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da rekor hac başvurusu

Diyarbakır'da, hacca gitmek için bu yıl 13 bin 650 kişi başvuru yaptı. Yoğun başvurunun tarihte bir rekor olduğunu belirten İl Müftüsü Ali Melek, "Diyanet İşleri Başkanlığı bize sadece 2 bin 230 kişilik kontenjan verdi" dedi.

Türkiye genelinde yapılan 600 bin hac başvurusunun 13 bin 650'sinin Diyarbakır'dan olduğunu kaydeden İl Müftüsü Ali Melek, "Son yıllarda yoğun başvurularla karşı karşıya kalmaktayız. Kutsal topraklara gitmek için yapılan yoğun başvuru bizi mutlu ediyor, ancak hepsini gönderememenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Haksızlığa mahal vermemek için başvuru önceliğine göre hacıları gönderiyoruz. Bu yıl 13 bin 650 kişi hacca gitmek için müftülüğümüze müracaatta bulundu. Bu belki Diyarbakır tarihinde bir rekordur, ancak biz sadece 2 bin 230 kişiyi gönderebiliyoruz" diye konuştu.

Hacı adaylarına eşlik etmek için her kafilede 6 görevli bulunacağını belirten Melek, "Kutsal topraklarda hacılarımızın ibadetlerini sağlıklı bir şekilde yapmaları için yanlarında görevli din adamları bulunacak. Hacılarımızı kabede yaşanan izdihamda ezilme tehlikesi geçirmemeleri için camilerimizde 15 gün boyunca bilgilendirdik. Hacılarımızın tümüne menenjit aşısı yapılmıştır. 6 kafilemiz olacak, ilk kafile ise 27 Kasım'da hareket edecektir. Geçmiş yıllarda genelde yaşlı kişiler hacca giderdi, ancak son yılarda başvuru yapan kişilerin büyük çoğunluğunu orta yaştaki kişiler oluşturuyor. Türk hacıları gençleşiyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2007 Çarşamba 12:33:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?