7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da sertifikalı tohum dönemi


Tarım İl Müdürlüğü’nde yapılan toplantıya Tarım İl Müdürü Mustafa Kayhan, Çiftçi Eğitim ve Yayım Şube Müdürü Ramazan Yaman ve çok sayıda mühendis katıldı.

Toplantıda konuşan Şube Müdürü Ramazan Yaman, "Bölgemizde çiftçilerimizin bir çoğu dar gelirli ve bu yüzden kendi ürettikleri buğday ve arpaları tohumluk olarak tekrar kullanıyorlar. Bu tohumluklardan verim alınamıyor. Çünkü hem kalite bakımından düşük oluyor hem de bu tohumların hastalıklı olabilme ihtimali yükseliyor. Ülkemizde her yıl sertifikalı 650 bin ton buğday, 250 bin ton ise arpa ihtiyacı vardır. Ama yüzde 15 buğday yüzde 5 ise sertifikalı arpa kullanılıyor. Bu durum bakanlığımızı bazı tedbirler almaya sevk etmiştir. Bu maksatla ’Mahsul Fiyatına Sertifikalı Tohumluk Temini Projesi’ uygulamaya konmuştur. Ağustos ayı içerisinde hububat ekimi çoğunlukta olan ilçelerimizde sertifikalı tohum hakkında bilgilendirme seminerleri vereceğiz" dedi.


Toplantıya katılan Tarım İl Müdürü Mustafa Kayhan ise İl Özel İdare tarafından bu proje için 64 milyar lira ödenek ayrıldığını belirterek, "Ödenek yetersiz. Amacımız bütün çiftçilere dağıtmak. Ama başlangıç için iyi bir çalışmadır" şeklinde konuştu.

DİYARBAKIR (İHA) -
Yayın Tarihi : 5 Ağustos 2004 Perşembe 09:54:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?