5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da servis araçlarına yeni tarife

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kent genelinde özel öğrenci servis araçlarının ücretini 55 YTL kardeş indirimini de 50 YTL olarak belirledi.

Servis sahiplerinin belirlenen fiyatların dışında yapacakları uygulamalar tespit edildiğinde cezai yaptırım uygulanacak.


Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi Daire Başkanlığı tarafından her yıl rutin olarak belirlenen öğrenci taşıma fiyatları, Servis Odası'nın önerileri doğrultusunda çevre illerden belirlenen fiyatlar dikkate alınarak yeniden belirlendi. Buna göre daha önce iki kategoride yer alan yer alan fiyatlar, tüm kent genelinde 55 YTL, kardeş indirimi de 50 YTL olacak.


Konuya ilişkin açıklama yapan Ulaşım Koordinasyon Merkezi Daire Başkanı Muharrem Cebe, tüm servis sahiplerinden belirlenen fiyatları uygulamalarını istediklerini aksi tespit edildiği halde gerekli cezai yaptırım uygulanacağını belirtti. Cebe, "Buçerçevede Ocak 2007'den itibaren servisler kayıt altına alınmaya başlandı.

Diyarbakır'da ilk defa bin araçla Özel Servis Araçlarında Ticari Plaka (S Plaka) uygulamasına geçildi. Ulaşım Dairesi Başkanlığı olarak şu an tüm özel servis araçlarının kayıtlarını eksiksiz olarak tutmuş bulunmaktayız. Bu günden itibaren S Plakası olamayan hiçbir araç servis taşımacılığı yapamayacaktır. Ayrıca servis taşımacılığı yapan tüm araçlar Büyükşehir Belediyesi Servis Araçları Yönetmeliği'nde belirtilen hususları yerine getirmek zorundadır" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 25 Eylül 2007 Salı 04:24:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?