7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da 'seyyar' mücadelesi sürüyor...

 Urfakapı semti civarındaki seyyar satıcıları sur diplerinden çıkarmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, seyyar satıcılar ile bugün yine karşı karşıya geldi. Çok sayıda çevik kuvvet polisinin görev aldığı Urfakapı semtinde, seyyar satıcılar ile polis arasında bu kez kargaşa yaşanmadı.

Sabahın erken saatlerinde başlayan seyyar satıcıları kaldırma operasyonu ile ilgili bilgi veren belediye yetkilileri, "Biz kaldırıyoruz onlar ertesi gün yine buraya geliyorlar. Biz de Belediye olarak kente göç eden ve iş bulamadıkları için seyyar satıcılık yapanları mağdur etmek istemiyoruz. Ancak bu tarihi mekanları mesken tutarak sağlıksız ortamlarda satış yapanlarla ilgili kesin çözüm üreteceğiz" dediler.


Seyyar satıcılar ise, "Bizi bugün kaldırırlar ancak yarın yine geliriz. Çünkü çalışmamız gerekiyor. Bu emri verenlerin karınları tok ve aç insanların halinden anlamıyorlar. Kentte zaten boş gezen evine ekmek götürmek için fazlasıyla hırsızlık yapan var. Yetkililer kentteki hırsızların çoğalmasını mı istiyor. Bizlere en azından geçici bir süreliğine ücretsiz bir yer temin etsinler. Yer temin ettikleri taktirde onlar bizden bizler de onlardan kurtulacağız" dediler.

iha-diyarbakır
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2004 Pazartesi 14:49:35
Güncelleme :26 Temmuz 2004 Pazartesi 17:00:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?