7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da toplu nikah töreni

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi ile Eğitim ve Psikolojik Danışmanlık Merkezi’nin (EPİDEM) işbirliğinde geleneksel olarak düzenlenen toplu nikah töreninin 4.’sü dini nikahlı yaşıyan 26 çiftin katılımlarıyla gerçekleştirildi. Demirok Tesisleri’nde düzenlenen toplu nikah törenine Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı’nın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Nikah töreninde konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı, kentin varoş kesimlerinde resmi nikah sorununun halen devam ettiğini belirterek, "Bu nedenle belediye olarak yaptığımız çalışmalar sonucunda çok sayıda imam nikahlı çift tespit ettik. Ancak tespit ettiğimiz 68 çiften 42’sinin pamuk ve fındık toplamaya gittiklerini ve törene sadece 26 çiftin katılacağını öğrendik. Her geçen gün yaşam kalitesinin artırılması ve kentli vatandaş yaratılmasında önemli mesafeler kaydettik. Ancak hem bölgemiz hem de kentimizin ağır sorunları bulunmaktadır. Bu sorunları birbirimize sahip çıkarak, sevgi ve saygı ile aşacağımıza inanıyorum" dedi.

Demirok Tesisleri’ndeki törende ilk olarak, 13 yıllık evli ve 7 çocuk sahibi Mehmet Aslan ve Fatma Yavuz’un resmi nikahlarının kıyıldı. Daha sonra Fevziye Serin ile nikahı kıyılan Mehmet Balkay, 15 yıllık evli olduğunu belirterek, "Benim iki eşim ve 3 torunum var. Yasalara göre bir eşe resmi nikah kıyılacağı için, ilk eşim yasalara uymak uğruna imam nikahlı kalacak. Bu nedenle biraz daha genç olan ikinci eşim Fevziye Sevim ile resmi nikahımızı kıydık" dedi.
Çiftler, Yenişehir Belediyesi Korosu’nun düzenlediği mini konser ile halay çekip gönüllerince eğlendiler.

iha-diyarbakır
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2004 Çarşamba 13:28:57
Güncelleme :13 Ekim 2004 Çarşamba 17:22:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?