8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da turizm patlaması

Diyarbakır Kültür ve Turizm İl Müdiresi Songül Göksu, kente yılın ilk 6 ayında 66 bin 631 turistin geldiğini belirterek, yıl sonuna kadar turist sayısını yüzde 100 arttırmayı hedeflediklerini söyledi. 

Birçok medeniyete beşiklik etmiş olan Diyarbakır'a 2006 yılının ilk 6 ayı istatistiklerine göre turistler yoğun ilgi gösterdi. 

Kültür ve Turizm İl Müdiresi Songül Göksu, "Diyarbakır'a gelen turistler bilinçli turistlerdir. Turistler genelde Asuri kabartmalarını ve surları görmek için geliyorlar. Bu yılın ilk 6 ayında 66 bin 631 turist geldi. Türkiye'de turizm politikası denize yöneliktir. Deniz turizmlerinin başka ülkelerde alternatifleri var, ancak tarih anlamında kültür ve turizm alternatifleri yok. Turistlerin Diyarbakır Surları'nı dünyanın başka bir yerinde görme şansları yok. O yüzden Diyarbakır'a yoğun şekilde turist gelmektedir. Hedefimiz 2006 yılında kültürlerimizi tanıtmak olacaktır. 2006 yılı sonuna kadar turist sayımızı yüzde 100 arttırmayı hedefliyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız sürüyor. Ergani İlçesi'ndeki Çayönü bölgesi, Mezopotamya'da dünyanın ilk yerleşim birimlerinden biridir. Yerli ve yabancı turistler genelde Diyarbakır Surları, Çöyönü, Hasuni Mağaraları, İçkale, mimari yapısı olan camiiler, İslam dünyasında tek örnek olan dört ayaklı minare ve Suriye'nin başkenti Şam'daki Emeviler'in yaptığı caminin Anadolu'daki yansıması olan Ulu Camii'ni gezmektedir" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2006 Pazartesi 18:24:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?