7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da uyuşturucu operasyonu

Diyarbakır'da polisin düzenlediği 3 ayrı operasyonda toplam 185 kilogram esrar maddesi, esrar yapımında kullanılan 54 bin 217 kök Hint keneviri ve silah ele geçirilirken, 7 kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, uyuşturucu madde kaçakçılarına yönelik çalışma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Bingöl ve Diyarbakır'ın Lice İlçesi ile köylerinde temin ettikleri esrar maddesini Diyarbakır'a naklederek pazarlama hazırlığı içerisinde olan bir şebekeyi takibe aldı. Yapılan çalışmalarda, şebeke elamanlarından Y.T.'nin uyuşturucu madde temin etmek amacıyla Lice İlçesi'ne gittiği tespit edildi. Operasyon için harekete geçen ekipler, Y.T. isimli şahsın temin ettiği yüklü miktardaki uyuşturucu esrar maddesini bir kamyonla Diyarbakır'a götüren Y.T., İ.K. ve Z.K.'nin bulunduğu aracı Diyarbakır-Silvan karayolunda durdurdu. Araçta yapılan aramada, kamyonun kasasına saklanmış 5 ayrı koli içerisinde 45 kilogram esrar maddesi ele geçirildi. Gözaltına alınan 3 kişi ise, adli mercilere sevk edildi. 

Polisin düzenlediği ikinci operasyonda, Diyarbakır merkeze bağlı bir köyde arazisine ektiği kenevir bitkilerinden elde ettiği esrar maddesini pazarlama hazırlığı içersinde olan M.E. adlı şahsın ikametinde yapılan aramada, satışa hazır 25 kilogram esrar maddesi, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 1 adet ruhsatsız otomatik tüfek ele geçirildi. M.E.'ye ait susam ve süpürgelik bitkilerinin ekili olduğu tarlada yapılan aramada ise 2 bin 217 kök kenevir bitkisi ele geçirilerek, imha edildi. 

Düzenlenen diğer operasyon ise, Silvan İlçesi'nde fırıncılık işiyle uğraşan M.İ.P. isimli şahsın, uyuşturucu madde ticareti yaptığı ve Diyarbakır'da bulunan bir tarlaya esrar maddesi elde etmek amacıyla kenevir bitkisi ektiğinin belirlenmesi üzerine gerçekleştirildi. Yapılan çalışma sonucunda M.İ.P.'nin A.Ö. ve İ.A. isimli şahıslarla irtibatlı olduğu ve uyuşturucu madde ticaretini bu şahıslarla ortak gerçekleştirdiği tespit edildi. 3 şahsın da tarlada esrar elde etmek amacıyla buluştuklarını belirleyen polis, düzenlediği operasyonla M.İ.P. ve İ.A.'yı yakalayarak gözaltına aldı. Tarlada ekili susam ve bamya bitkilerinin arasına gizlenen A.Ö. da yakalanarak gözaltına alındı. Tarlada, satışa hazır hale getirilmiş ve büyük poşetlere konulmuş toplam 115 kilo 459 gram esrar maddesi ile susam ve bamya bitkilerinin arasına ekilmiş 51 bin 361 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 3 kişi, "Satmak maksadıyla esrar maddesi elde etmek, bu amaçla bulundurmak ve esrar maddesi elde etmek amacıyla kenevir bitkisi yetiştirmek" suçlarından adli mercilere sevk edildi. 

Gerçekleştirilen 3 ayrı operasyonda toplam 185 kilo 459 gram esrar maddesi, 52 bin adet Hint keneviri, 3 bin 980 YTL nakit para, 1 adet Baretta marka tabanca ile 1 adet otomatik tüfek ele geçirildi. Olaylarla ilgili gözaltına alınan 7 kişi, adli mercilere sevk edildi.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2006 Perşembe 15:38:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?