7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da uyuşturucuya geçit yok!

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından son 4 ayda gerçekleştirilen 80 operasyonda 2 bin 920 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi. Yapılan operasyonlar sonunda 150 kişi tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü'nden tarafından yapılan yazılı basın açıklaması ile uyuşturucu ticareti yapan kişi ve organizasyonlara yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

Son 4 aylık sürecin değerlendirildiği basın açıklamasında Diyarbakır ve ilçelerinden temin ettikleri uyuşturucu maddeleri batı illerine nakletmek üzere olan 9 ayrı suç organizasyonuna yönelik 80 ayrı planlı operasyon düzenlendiği kaydedildi.

Açıklamada, ''Son 4 ayda ilimiz genelinde düzenlenen 80 operasyonda 100 kilogramı eroin olmak üzere toplam 2 bin 920 kilogram uyuşturucu maddesi ele geçirildi. Olaylarla ilgili olarak 150 kişi sevk edildikleri adli mercilerce tutuklandı'' denildi. Kısa bir süre önce Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda ise 730 kg uyuşturucu madde ele geçirildi.

Son operasyonda ele geçirilen uyuşturucu maddeleri basına gösteren Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü operasyon görüntülerinin yer aldığı görüntüleri de basın mensuplarına dağıttı. Operasyon sonunda gözaltına alınan 12 kişi tutuklanırken yakalanan araçlarda yapılan aramalarda araçların çeşitli yerlerine gizlenmiş 685 kg kubar 45 kg toz esrar bulundu.
 

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 17:35:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?