8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da yapılan 'Özel Yetenek Sınava'na ilgi büyüktü

Diyarbakır’da ÖSS’de umduğunu bulamayan ve herhangi bir üniversiteye yerleştirilemeyen gençler, özel yetenekle öğrenci alacak bölümlere girebilmek için hazırlanıyorlar. Beden Eğitimi Sınavları’na hazırlanan öğrenciler, sınavda başarılı olabilmek için açılan kurslara büyük ilgi gösteriyor.

Diyarbakır Seyrantepe Şilbe Spor Tesisleri ile Atatürk Stadyumu’nda sınava hazırlanan öğrencilerin yoğun temposu, Atina Olimpiyatları’nı aratmıyor. Gençler, 6 antrenör eşliğinde futbol, atletizm, basketbol ve diğer branşlarda sınavlara hazırlanırken, Özel Asi Spor Okulu antrenörleri Azamettin Özaydoğdu ve Lokman Kutlucan, ÖSS ile üniversiteye yerleştirilemeyen öğrencilerin ağırlıklı olarak beden eğitimi bölümlerini tercih ettiklerini belirtti. Antrenör Azamettin Özaydoğdu, "ÖSS ile üniversiteye yerleştirilemeyen adaylar, tercihlerini özel yetenek sınavıyla öğrenci alan beden eğitimi bölümlerinden yana kullanıyorlar. Açtığımız kurslar sayesinde bir çok öğrenci beden eğitimi bölümüne girme şansını yakalıyor. Bugüne kadar binin üzerinde öğrencinin üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleşmesini sağladık. Biz şuan Türkiye’deki en iyi ekiplerden biriyiz ve bizim bu yılki hedeflerimizden biri de en az 35 öğrenciyi üniversiteye kazandırmak" diye konuştu.

Asi Özel Spor Okulu tarafından açılan kurslara katılan gençlerden Nazlı Tiyenç, spor kurslarının kendileri için faydalı olduğunu belirterek,

"Haziran ayından buyana çalışmaktayız. Amacımız iyi bir hazırlıktan sonra arzuladığımız bölüme girmek. Ancak her yıl bu sınav yapıldığında torpil iddiaları ortaya atılıyor. Bu yıl yine böyle bir söylenti kulağımıza geldi. İnşallah doğru değildir. Umarım herkes sınavı hakkıyla kazanıp istediği yere gider" dedi.


Öğrencilerden Zafer Üner ise sınava iyi hazırlandığını belirterek, "Bu kurs sayesinde üniversiteye girebileceğimi umuyorum. Torpil söylentilerini bende duydum. Şayet böyle bir şey varsa bu sınavı yapmasınlar ve herkes torpille bir yerlere yerleştirilsin. Tek isteğimiz adil bir sınav yapılmasıdır" şeklinde konuştu.

Öğrenciler, hazırlıklarını son sürat devam ederken Beden Eğitimi Bölümü sınavının 6 Eylül 2004’te Dicle Üniversitesi toprak sahasında yapılacağı öğrenildi.

iha-diyarbakır
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2004 Perşembe 12:35:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eren kaya IP: 88.226.150.xxx Tarih : 31.05.2006 16:41:46
torpil olaylarına bende katılmıyorum herkes belli bir egitimden sonra yeteneklerini gösteriyor yetenekli olanlar bu bölümde yer alabilir ben de bu sene yetenek sınavına hazırlanıyorum tüm arkadaslarıma basarılar dilerim ? EREN KAYA