7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da yılın başarılı gazetecileri

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin geleneksel 'Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri' yarışmasında 'Uçak Havada Kaldı' haberiyle birinci olan Ferhat Özer ve 'Bir Kadının Dramı' haberinin görüntüsüyle ikinci olan İhlas Haber Ajansı (İHA) kameramanı Muharrem Kontaz, ödüllerini Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Baydemir'den aldı. 

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nin geleneksel hale getirdiği, 'Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri', dün akşam görkemli bir törenle sahiplerini buldu. Geceye Vali Efkan Ala, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Fehmi Uyanık, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, belediye başkanları, sivil toplum örgütü temsilcilerinin yanı sıra basın mensupları katıldı. Aynı zamanda cemiyet binasının da hizmete açıldığı gecede konuşan Vali Ala, gazetecilerin de bir kamu görevi yaptığını belirterek, "Gazetecilerin ne zor şartlar altında görev yaptıklarını biliyorum. Gazeteciler halkı aydınlatırken ayrıca bize de yol gösterici oluyor. Hatalarımızı ve yapılacakları bizlere dolaylı yollardan bildiriyorlar" dedi. 

Konuşmaların ardından, Büyükşehir Belediyesi Sümer Parkı'nda inşa edilen Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti binası törenle hizmete açıldı. Açılışın ardından dereceye giren gazetecilere ödülleri verildi. Ayrıca, edebiyat dünyasına katkılarından dolayı Yazar Mehmet Uzun'a da 'Jüri Özel Ödülü' verildi. Yaklaşık 17 ödülün hak sahiplerini bulduğu gecede sahne alan yerel sanatçı Ekin, söylediği türkülerle davetlilere güzel bir gece yaşattı. 
İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2006 Pazar 18:22:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?