7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da yoksullara ücretsiz çamaşırhane

Diyarbakır Kadın Sorunlarını Araştırma ve Uygulama Merkezi (DİKASUM) tarafından kurulan ’’Beyaz Kelebekler Çamaşır Evi’nde 600 yoksul ailenin çamaşırı ücretsiz olarak yıkanıyor.

Diyarbakır’ın Hasırlı Mahallesi’nde 1 yıl önce kurulan çamaşır evi, varoşlarda yaşayan kadınlara rahat nefes aldırdı. Çamaşır makinesi alamayacak durumda olan kadınlar, bir taraftan çamaşırlarını çamaşır evinde ücretsiz yıkamanın keyfini çıkarırken, diğer yandan çocuklarını da oyun salonuna bırakıyorlar.

DİKASUM Koordinatörü Handan Coşkun, yoksul kadınları çok önemli bir sıkıntıdan kurtardıklarını belirterek, "Buraya kadınlarımız gelerek çamaşırlarını ücretsiz olarak yıkıyorlar. Hiçbir ücret vermeden çamaşırları temizleniyor. Burada çocuklar için de ’oyun odası’ kurduk. Anneleri çamaşırları yıkarken, çocuklar ise o zamanı eğlenerek geçiriyor. 1 yıl içinde 600 ailenin çamaşırı 16 bin defa yıkandı. Haftada yaklaşık 60 kilo deterjan kullanılıyor. Bu masrafları Büyükşehir Belediyesi karşılıyor. Benu-Sen ve Seyrantepe semtlerinde de çamaşır evi kurma çalışmalarımız var’’ dedi.

DİYARBAKIR-(İHA)
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2004 Cumartesi 19:13:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?