7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da zabıta denetimlerini arttırıldı

Pazartesi ve salı günleri gıda imalathanelerine, çarşamba günleri fırınlara şok baskınlar düzenleyen Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, denetimlerde fiyatlar, işyerlerinin hijyenik koşulları, işçi çalıştırma gibi konular üzerinde duruyorlar.

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Müdürü Reşat Bakan, halkın şikayeti üzerine yürüttükleri denetimler sonucunda, eksik belgesi olan, hijyene önem vermeyen işyerlerine ceza verdiklerini belirterek, "Halkın sağlığıyla oynanmasına müsaade etmemeye kararlıyız. Bütün ekiplerimiz 12 saat boyunca ana artere yakın yerlerdeki işyerlerini denetliyorlar. Kentimizde çoğu işyerleri, kaldırıma veya yola eşya atarak yaya-araç trafiğini engellemektedirler.

 Ekiplerimiz bu konuyla ilgili dışarıdaki eşyaları içeriye aldırmaya yönelik çalışmaların büyük bir hızla yürütüyorlar. Bu çalışmalarımızın yanı sıra 394 Sayılı Hafta Tatili Kanunu’na göre, pazar günleri açık olması gereken işyerlerinin, bunun için belediyeden izin alması gerekmektedir. İzin almadan işyerini açan ve eleman çalıştıran işyerleri hakkında da kanuni işlem yapılacaktır" diye konuştu.

iha-diyarbakır
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2004 Salı 00:09:29
Güncelleme :31 Ağustos 2004 Salı 10:23:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?