7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır'da Zara rüzgarı esti

Diyarbakır Valiliği tarafından organize edilen Diyarbakır Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde bu kente gelen sanatçı Zara konser verdi. Zara'nın söylediği şarkılar eşliğinde konseri izlemeye gelenler kimi zaman halay çekerken kimi zamansa gözyaşlarını tutamadılar.

Diyarkapı Kültür Sanat Etkinlikleri'nin bu haftaki konukları ses sanatçısı Bedri Ayseli ve Zara'ydı. Dicle Üniversitesi Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen program Diyarbakırlı sanatçı Bedri Ayseli'nin konseri ile başladı. Bedri Ayseli şarkılarını konsere katılan vatandaşlar hep birlikte seslendirdi. Ayseli'nin ardından sanatçı Zara sahne aldı. Sanatçı konserine hareketli parçaları ile başladı. Müziğin ritmine kapılan Diyarbakırlılar soluğu sahnede aldı. Halaylar çeken vatandaşlar şarkılara da hep bir ağızdan eşlik etti.

İlginin yoğunluğu nedeni ile Diyarbakırlılar konseri ayakta izlemek zorunda kaldı. Zara'nın sahneye çıkması ile birlikte hayranları sanatçıyı daha yakından görebilmek ve fotoğraf çekebilmek için sahne önüne akın etti. Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu sanatçı Zara'ya Diyarbakırlı ustalar tarafından yapılan bir kolye hediye edildi. Konserin sonuna yaklaşıldığında ise Zara hayranlarına bir sürpriz yaparak, ''Uyan ey güzel gözlüm'' kasidesini okudu. Konseri izleyen Vali Mutlu,
kasideye eşlik ederken gözleri doldu. Bazı konuklar ise gözyaşlarını tutamadı. 6 ay sürecek olan kültür sanat etkinlikleri kapsamında 14 Şubat'ta baha ve 'Güz kumpanyası' Diyarbakır'da konser verecek.

iha
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2009 Pazar 11:25:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?