5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Diyarbakır'dan Ramazan manzaraları

Diyarbakır'da vatandaşlar Ramazan ayının ilk sabah namazını kılabilmek için camilere koşarken, davulcular mani ve ilahi okuyarak vatandaşları sahura kaldırdı.


Diyarbakır'da vatandaşlar Ramazan ayının ilk sabah namazını kılabilmek için Ulu Camii'ye akın ederken, İşi gece geç saatlere kadar süren esnafların bazıları, sahur yemeğini banklarda yedi.

Vatandaşları gece sahura kaldıran davulcu, manisini şaşırıp 'Ramazan'ın ilk günü' diyeceğine 'Bayramın ilk günüdür, kalkın sahura' dedikten sonra utancını gizlemek için davulu ile mahalleden uzaklaştı. Bir grup genç ise arbane çalıp ilahiler ile vatandaşları sahura kaldırınca ortaya ilginç görüntüler çıktı. Ardından sabah namazında tarihi Ulu Cami'de buluşan Diyarbakırlılar Ramazan ayının ilk farz namazına büyük ilgi göstererek, kalabalık cemaat halinde sabah namazlarını kıldı. Vatandaşlar Ramazan ayının insanlara büyük huzur verdiğini belirterek, "Ramazan ayı mübarek bir aydır. Bu nedenle Ramazan ayı fırsat bilinmeli. Gücü yetenler oruçlarını tutmaya çalışıp, diğer farz ibadetlerini de yerine getirmelidir. Ramazan ayının insanlığa huzur ve refah getirmesini diliyoruz" dedi.

Öte yandan Kızılay'ın yoksul ailelere dağıttığı yemekten alabilmek için Diyarbakırlı vatandaşlar sabahın ilk ışıklarından itibaren sıra beklerken, görüntülenmek istemeyen kadınlar, kaçmak için ilginç yöntemler denedi.


Kızılay Diyarbakır Şubesi yoksul ailelere yemek dağıtımı yaptı. Diyarbakır'da günde bin 300 kişiye yemek dağıtan Kızılay, insanların yardım alırken mağdur olmasını engellemek için yemekleri 3 vardiya halinde dağıtıyor.

Vatandaşlar, Ramazan ayında evlerine bir tencere sıcak yemek götürebilmek için sabahın erken saatlerinde Kızılay'ın yardım yaptığı yerde uzun kuyruklar oluşturdu. Yemeklerin dağıtılması için Kızılay önünde bekleyen kadınlar, görüntülenmemek için yüzlerini peçe ile kapattı. Daha sonra yemek alımı için sıraya giren kadınlar, bu kez yemek sırasında saklandı. Yemek esnasında ara sıra küçük tartışmalar yaşanırken, yemeklerini alan kadınlar bölgeden hızla uzaklaştı.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Eylül 2007 Perşembe 10:11:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?