9
Mayıs
2024
Perşembe
DİYARBAKIR

Diyarbakır'dan Van'a yardım

Diyarbakır ve Batman'da toplanan acil ihtiyaç malzemeleri bugün sabah saatlerinde Van'a ulaştı. Halkın seferber olduğu Diyarbakır'dan şimdiye kadar, 20 bin battaniye, 1000 katalitik soba, kışlık giysi, gıda ve çocuk bezinden oluşan 20 kamyon, 3 otobüs'ten oluşan yardım kanvoyu Van'a ulaştı. Batman Belediyesi de 5 iş makinesi, sağlık ekibi, 500 adet battaniye, ambulans, jeneratör ve yağmurluklar ile 5 adet büyük çadır, kepçe, kamyon ve cenaze araçları gönderdi.

Van ve çevresinde dün meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde zarar gören vatandaşlara dünden beri Diyarbakır'da toplanan acil ihtiyaç malzemeleri kamyonlarla Van'a ulaştırıldı.Diyarbakırlılar'ın da büyük destek verdiği yardım kampanyasında, merkez Kayapınar Belediyesi'nde oluşturulan kriz merkezinin sabah saatlerine kadar battaniye, kilim, kuru gıda, çadır gibi ihtiyaç malzemeleri toplandı.

Kayapınar Belediyesi kriz merkezi tarafından yapılan açıklamada, dün geceden itibaren başlayan yardımların bugün sabah erken saatlerden itibaren devam ettiği belirtildi. Açıklamada, halkın gönderecekleri yardım malzemelerinin kullanılabilir olmasına özen gösterilmesi gerektiği ifade edilerek, belediyeye ait 251 10 10 nolu Halkla İlişkiler ile belediyenin 251 24 26 ve 251 24 27 nolu telefonlarından gerekli bilginin alınabileceği kaydedildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde oluşturulan kriz merkezinin sorumlusu Hacı Haspolat, deprem sonrası ilçe belediyeleri ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle birlikte koordinasyon toplantısı yaptıklarını anlatarak, Olayı duyar duymaz büyükşehir belediyemiz öncülüğünde alt kademe belediyelerimiz, çeşitli sivil toplum örgütleri ve gönüllü vatandaşlarımızın katılımıyla kriz masası oluşturuldu. Acil müdahale ekiplerimiz hemen olay mahalline intikal ettirildi. Bütün ilçe belediyelerimizin bulunduğu yerleri toplanma yeri yaptık. Halkımızın getirdiği çeşitli düzeylerde gıda, giyim ve soğuktan korunmak için battaniye yatak ve benzeri kışlık elbiseleri burada toplayıp acil olarak yola çıkardık. Bu çerçevede Büyükşehir Belediyemiz 4 adet kamyon ve 3 otobüs, Kayapınar Belediyesi 3 kamyon, Sur, Yenişehir ve Bağlar Belediyeleri de 3'er kamyon acil gıda ve barınma malzemelerini bölgeye gönderdik. Yarın itibari ile geniş bir konsensus sağlayacağız dedi.

Haspolat,Diyarbakırlılar'ın şimdiye kadar yaptığı yardımlarla yaklaşık 20 bin battaniye, 1000 katalitik soba, 20 kamyon kışlık giysi, gıda ve çocuk bezinin deprem bölgesine gönderildiğini söyledi.

DİSKİ Genel Müdürlüğü tarafından da 50 adet seyyar tuvalet, 6 jeneratör, elektrik malzemeleri ve projeksiyon malzemeleri Van ve Erciş'e gönderildi. Bu arada 71 kişilik sağlık ekibi deprem bölgesine giderken, Dicle Üniversitesi Tıp ve Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan 60 kişilik öğrenci grubu da koordinasyon merkezi tarafından tahsis edilen bir otobüsle depremzedelere yardım için Van ve Erciş'e gönderildiği öğrenildi.

Batman Belediyesi de Van'da meydana gelen şiddetli depremin ardından iş makineleri, sağlık ekipleri ve yardım paketlerini Van'a ulaştırdı. Batman Belediyesi tarafından deprem bölgesine 5 iş makinesi, Batman Belediyesi sağlık ekibi, 500 adet battaniye, ambulans, jeneratör ve yağmurluklar, 5 adet büyük çadır, kepçe, kamyon ve cenaze araçları gönderdi.

Belediye Başkan Yardımcısı Gülistan Akel, deprem sonrası Batman halkının gösterdiği duyarlılığa teşekkür etti. Batman Demokrasi Platformu da depremzedelere destek sunacaklarını duyurdu.

Batman Kızılay ekibi de Van'a, Pazar günü giden ekipler arasında yer aldı. Kızılay Batman Şube Başkanı Sabahattin Tezdiğ, battaniye ve gıda ağırlıklı yardımları Van'a ulaştırdıklarını ifade ederek; 'Ekibimiz, Van'da yaraların sarılması için üzerine düşen çalışmaya başladı. Öncelikli olarak battaniye, yiyecek ve giyecek yardımı ulaştırmaya çalıştırdık. Havaların soğuması göz önünde bulundurup çok sayıda battaniye ulaştırdıkö diye konuştu.

 

...
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2011 Pazartesi 16:07:06
Güncelleme :24 Ekim 2011 Pazartesi 16:13:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?