7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın adını kötüye çıkartıyorlar

Merkezi Diyarbakır'da bulunan www.diyarinsesi.org adresinin Genel Yayın Yönetmeni İsmail Aybal ve beraberindeki bir grup, bazı ulusal basın ve yayın organlarını "Diyarbakır'ın adını kötüye çıkartıyorlar" gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Aybal yaptığı açıklamada "Diyarbakır tarihi ve medeniyetlere ev sahipliği ile kutsal bir şehirdir. Buraya bir gelen muhakkak bir kez daha geliyor. Çünkü biz burada adam yemiyoruz, başımızın üstünde ağırlıyoruz. Şehrimiz bugüne kadar hep terörle anılmış, buralara yatırımın gelmesi ve kalkınması engellenmiştir. Diyarbakır'da alacak verecek meselesi yüzünden çıkan kavgada bazı yayın organları "Flaş Diyarbakır'da polis aracına hain saldırı 1 polis şehit" diye geçiyorlar. Burada bu haberi internet üzerinde okuyan ve yorum yapanların yüzde 99'u Diyarbakır'ı lanetledi.

İstanbul'da çıkan alacak verecek kavgasına "Kanlı Rize Diyarbakır Çatışması" yazılmış ve Diyarbakır'lıları kavgacı, silahlı, eli kanlı insanlar olarak gösterip, iki güzide şehri karşı karşıya getirmelerini kınıyoruz.

Açık açık halkı kin ve nefrete teşvik eden, etnik bir çatışmadan beklenti içinde olan bu medya ve yayın organlarına gerekli cezayı almaları ve çıkıp Diyarbakır halkından özür dilemelerini istiyoruz. Bu nedenle biz bir vatandaş olarak Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuyoruz ve her duyarlı vatandaşın da gidip suç duyurusunda bulunmasını istiyoruz" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 13:04:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?