7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın tarihi sempozyumu

Sosyal Destek Programı ( SODES) kapsamında Diyarbakır Valiliği tarafından gerçekleştirilen 'Diyarkapı Kültür Sanat Etkinlikleri' dün akşam düzenlenen sempozyumla devam etti.

Diyarbakır surları altında yer alan tarihi Keçiburcu'nda düzenlenen program, "1. Uluslararası nebiler, sahabiler, azizler ve krallar kenti Diyarbakır" konulu sempozyum ile başladı.

Sempozyuma Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç ve çok sayıda davetli katıldı. Valilik ve Dicle Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen sempozyumda Prof. Dr. Kenan Haspolat, Diyarbakır'ın henüz keşfedilmemiş tarihi ile ilgili bilgi verdi.

Slaytlar eşliğinde kenti ve tarihteki önemini anlatan Prof. Dr. Haspolat, kentin sahabeler açısından dünyanın en zengin ikinci ili olduğunu söyledi. Kentin tarihte birçok ülke açısından önem arz ettiğini belirten Haspolat, Osmanlı döneminde birçok ile kumaş ihraç ettiğini ve çok zengin bir şehir olduğunu vurguladı.Keçiburcu'nda başlayan sempozyumlar 25-27 Mayıs tarihleri arasında Dicle Üniversitesi'nde devam edecek.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Mayıs 2009 Cumartesi 11:06:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?