7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın tarihi surlarını özel güvenlik elemanları koruyor

Tarihi surları koruyan 28 özel güvenlik görevlisi, surlardan taş çalınmasını, zarar verilmesini önlemek ve yeşil alanı korumak için 24 saat boyunca görev yapıyor. Görevliler, gündüz sur diplerinde oturan vatandaşları uyararak surlara zarar vermemeleri yönünde uyarılarda bulunuyor.

Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi özel bir şirkete verilen sur güvenliği, 24 saat 28 kişi tarafından korunuyor. 28 kişiden oluşan özel güvenlik ekibi, telsiz aracılığıyla birbirleriyle sürekli haberleşirken, gece nöbet tutan güvenlikçiler zorluk yaşadıklarını belirttiler. Güvenlik görevlisi Ali Vuran, sur diplerinde her türden insan olduğunu belirterek, "Biz buraya ilk geldiğimizde burada bize bıçak ve silah çekildi. Burada esrar içiyorlar. Bali çeken ve her türlü pisliği yapan da var. Bize burada saldıranlar oluyar, ama biz tatlı dille uyararak kendilerini buradan uzaklaştırıyoruz. İyi niyetimize karşılık gösterip zorluk çıkarmayan oluyor. Bize ilk olarak silah, kelepçe ve jop vereceklerini belirttiler, ama verilmedi. Kendi güvenliğimizi sağlayamıyoruz" dedi.

 
Aynı surlarda güvenlik görevlisi olarak çalışan Nurettin Çetin ise, kendilerine güçlük çıkartan kişilerin olduğunu belirterek, "Biz bazen güçlükler yaşıyoruz. Bunun içinde bazen diğer güvenlikçi arkadaşları takviye olarak çağırıyoruz. O olmazsa emniyet güçlerinden yardım talep ediyoruz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mehmet Kaya da, güvenlik güçleri sayesinde surlardan sikke çalımının azaldığını kaydederek, "Burada çevreyi korumak açısından görev yapan bu güvenlik ekibimiz, aynı zamanda surlardan çalınmak istenen tarihi sikke ve taşların çalımını asgariye indirdi. Surlardan halen taş çalma olayları devam ediyor ve çevreye zarar vermeler de devam ediyor. Ama bu sayı gittikçe azalıyor. Ekibimiz 54 kişiden oluşuyor. Bunun 28’i güvenlik görevlisi, diğer görevliler ise surların etrafındaki parkın sulanması ve temizliği ile uğraşıyor" şeklinde konuştu.

iha-diyarbakır
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2004 Çarşamba 10:23:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?