8
Mayıs
2024
Çarşamba
DİYARBAKIR

Diyarbakır'ın yoksulluğu Youtube'da

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Birimi tarafından geçen yıl çekilen 8 dakikalık yoksulluk belgeseli, Youtube'de yayınlanıyor. 

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Birimi tarafından geçen yıl çekilen 8 dakikalık yoksulluk belgeseli, 2 ay önce Google tarafından satın alınan ve dünyanın en büyük video sitesi olan Youtube'de yayınlanmaya başladı. 

1990'dan sonra göçle gelen nüfusun nasıl büyüdüğü ve Türkiye'deki işsizlik oranının yüzde 10.9 iken Diyarbakır'daki bu oranın yüzde 70'i bulduğunun yer verildiği belgeselde, kentteki 10 bin sokak çocuğu olduğu tahmin edildiği vurgulanıyor. 

Kenti ziyaret eden Zeynep Oral, Umur Talu, Enver Sezgin, Savaş Ay, İsmet Berkan gibi gazeteci ve yazarların tespitlerinin de yer verildiği belgeselde "sefaletten öte" olarak tanımladığı işsizlik ve yoksulluğun görüntüleri etkileyici bir müzik eşliğinde yayımlanıyor. 

Belgesel "Orada yoksulluk var, açlık var orada, ve işsizlik, ama umut var, ışık var tüm gözlerde, bu bizim gerçeğimiz, ve gerçeğimize gözlerinizi kapamayın" sözlerine bir kız çocuğunun kameraya bakan gözleri eşlik ediyor. Belgeseli izlemek isteyenler www.youtube.com sitesinden "Diyarbakır'daki işsizlik problemi" olarak arandığında filme ulaşabiliyor.
İHA
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2006 Perşembe 11:35:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?