7
Mayıs
2024
Salı
DİYARBAKIR

Diyarbakırlı barış elçisi Nobel adayı

Bugüne kadar 419 kan davasının barışla sona ermesine aracılık eden Diyarbakır Kasaplar Odası Başkanı Sait Şanlı, Fransız haber ajansı AFP tarafından Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi. Şanlı, çözüm yöntemlerini anlatmak için Şili’ye davet edildi.

Arazi anlaşmazlığı, kız kaçırma ya da farklı bir nedenle başlayan bir tartışma. Güneydoğu Anadolu’da yıllardır süregelen kan davalarının nedenlerinden sadece birkaçı.. Onlarca kişinin ölümü ve yaralanmasıyla sonuçlanan kan davaları, son yıllarda birer birer barışla noktalanıyor.

Özellikle Diyarbakır ve çevresindeki kan davalarının sona erdirilmesinde Kasaplar Odası Başkanı Sait Şanlı’nın katkısı büyük. Şanlı, şimdiye kadar 419 aileyi barıştırdı.

Şanlı, “Diyarbakır’ın Dicle ilçesinde kan davası kalmadı. İnşallah yakın zamanda kan davası kalmaz. Şu anda sırada 98 tane kan davası var. Üç tanesi kız kaçırma, içinde cinayet var. Gece gündüz demeden ekiplerimizle geziyoruz” dedi.

Fransız Haber Ajansı AFP tarafından Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilen Şanlı, kan davalarının çözüm yollarını anlatmak üzere Şili’ye bile davet edildi.

Farklı meslek grubundan insanlarla çalışan Şanlı, son olarak Engin ve Gürbüz ailelerini barıştırdı. İki ailenin üyeleri Kuran-ı Kerim’in altında geçtikten sonra el sıkışarak barıştılar.

NTV-MSNBC
Yayın Tarihi : 19 Temmuz 2006 Çarşamba 15:10:57
Güncelleme :19 Temmuz 2006 Çarşamba 15:20:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?