4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

'Diyarbakırlı bunu yapmaz'

Diyarbakır’da Fenerbahçe yenilgisinin üzüntüsü sürerken, Diyarbakırspor yönetimi, olayları yapanların provokatörler olduğunu, kesinlikle Diyarbakırlı olmadıklarını söyledi.

Diyarbakırspor As Başkanı ve Basın Sözcüsü Mustafa Alpaslan, Atatürk Stadı’nda meydana gelen olayların bütün Diyarbakır’a mal edilemeyeceğini belirterek, "Atatürk Stadı’nda kale arkasında bulunan Fenerbahçeli taraftarlar ile başka takımın taraftarları olarak tespit ettiğimiz provokatörler, iki tribünü biribirine düşürdü. İlk önce karşılıklı söz düellosu, daha sonra koltuk kırıp fırlatma. Niçin diğer trübünlerde en ufak bir olay çıkmıyor da, yalnızca bu iki tribünde olay çıkıyor. Pankartlı provokatörler olayları çıkardılar. Her iki tribünde bulunanlar suçludur. Fenerbahçelilerin kışkırtması göz ardı edilmemeli. Gerçek Diyarbakırlılar, bu şekilde davranmazlar. Diyarbakır’ı başka türlü tanıtmak istiyorlar. Biz şiddete karşı olduğumuzu her zaman göstermişizdir. Fenerbahçe güçlü bir takım, şampiyonluğa oynayan bir ekip. Taraftarları çok ateşli, ’Her yerde istediğimizi yaparız’ zihniyetindedirler. Atatürk Stadı’nı dolduran 15 bin seyircinin hepsi zan altında bırakılmak isteniyor. Stad dışından tribünlere taş atılmıştır, bundan da mı Diyarbakırspor taraftarları sorumludur?" dedi.

Olayların başka boyutlara çekilmek istendiğine dikkat çeken Alpaslan, "Biz Diyarbakırspor yönetimi olarak şiddete karşıyız. Bazı kendini bilmez spor yazarları, televizyon başında ahkam kesiyorlar. Diyarbakır’a hakaret edercesine laflar ediyorlar. Bunu kendilerine yakıştıramıyoruz. Bu lafları 3 büyük takıma söyleyebilselerdi, kaçacak delik ararlardı. Biz Diyarbakırspor camiası olarak, herkesin konuştuğu zaman haddini bilmesini istiyoruz, çünkü kötü söz sahibinindir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2005 Pazartesi 13:32:28
Güncelleme :9 Mayıs 2005 Pazartesi 16:36:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?