3
Mayıs
2024
Cuma
DİYARBAKIR

Diyarbakırlı erkekler güzelleşiyor!

Diyarbakırlı erkekler güzelleşmek için her yolu deniyor. Vücutlarındaki tüyleri aldırmak için epilasyon aletlerinin önünde sıraya giriyor, daha sıkı görünmek için pilates toplarının üstünde artistik hareketler sergiliyor ve rahatlamak için Taylandlı masaj ustalarının kapısını aşındırıyorlar..

Kim demiş Güneydoğu erkeği bakımlı değildir diye? Göğüslerinden fırlayan kıllarının üstünde sergiledikleri altın madalyonlarıyla hafızalara kazınan erkekler, imaj değiştiriyor. Hem de bu değişimde büyük kentlerdeki metroseksüel hemcinsleriyle yarışacak kadar yol almışlar bile. Pilates toplarının üstünde vücudunu tutmaya çalışanlar mı dersiniz, ensesindeki ve yüzündeki tüyleri epilasyonla yok edenler mi, bisikletle forma girmeye çalışanlar mı, Thai masajıyla kendinden geçenler mi? Diyarbakır'ın ünlü alışveriş merkezi Diyar Galleria'da beş yıldır hizmet veren Coliseum'un 1600 üyesinin büyük çoğunluğu erkeklerden oluşuyor. Diyarbakırspor'un eski kalecilerinden Bahattin Yıldırım ile eşi Şafak'ın sahibi olduğu merkez, büyük kentlerdeki muadillerine parmak ısırtacak kadar konforlu ve modern. Milyonlarca YTL'lik yatırımla kurulan merkezde pilatesten yüzmeye, aerobikten spinninge, stepten fitnessa, sauanadan fin hamamına kadar her ayrıntı düşünülmüş. Merkezde laser epilasyonun yanı sıra, bütün bakım hizmetleri de veriliyor. Ama Caliseum'un en revaçta hizmeti Thai masajı. Taylandlı masörler Saho ve Vatsana, muhafazakâr yapısıyla tanınan Diyarbakır erkeklerinin gönlünü öyle bir fethetmiş ki, Diyarbakırlılar onları yere göğe koyamıyor. Belli ki onlar patlayan bombaların, ardı arkası kesilmeyen ölüm haberlerinin gerilimini bu yolla yok etmeye çalışıyor. Coliseum'da bir gün geçirdik, işte karelerimize yansıyanlar...

Pilates topunda 70'lık dede

Önceleri genç erkeklerin gitmeye başladığı bu merkezler, artık orta yaştaki ve ileri yaşlardaki erkeklerin de ilgi odağı. Merkezin 70 yaşını aşkın üyeleri bile var. Kalın kaşlarını incelten erkekler mi dersiniz kaslı bir vücut için pedal çevirenler mi? Ne ararsanız var. Amaçları çevirdikleri her pedalla daha fazla kalori harcamak ve daha sıkı, daha zayıf, daha çekici olmak.

Ense tüyüyle başlamış...

Özgür Kardeş, Diyarbakırlı bir beyin cerrahisi uzmanı. Coliseum'u iki ay önce keşfetmiş. Ensesindeki ve yüzündeki tüylerden duyduğu rahatsızlık onu buraya getirmiş. Lazer epilasyonla önce yüzündeki tüyleri aldırmış, şimdi ensesindeki tüylerden kurtulmak derdinde.

22 kilo verdi sıra evlilikte 

Engin Pordoğan, Diyarbakırlı bekâr bir öğretmen. Yörenin yemeklerini çok seviyor ve o yüzden sık sık kilo alıyor, en son 102 kiloya ulaşınca soluğu Coliseum'da almış. Doktor kontrolünde salondaki bütün aletlerden yararlanıyor, şimdiki kilosu 80. Eskiden bitişmeyen bacaklarını, gururla gösteriyor. Sadece fazla kilolarını vermekle kalmamış, karaciğerindeki büyümeyi de yenmiş, vücudundaki gevşemeyi de.

'Hacı' salonun her yerinde

Hacca gittiği için herkesin 'Hacı' diye seslendiği Selahattin Balgün, ticaretle uğraşıyor ve tam bir yıldır Coliseum'a devam ediyor. Bazen aerobik yapıyor, bazen havuzda dakikalarca yüzüyor. Ama onun son zamanlarda vazgeçemeyip müdavimi olduğu bir şey var, Thai masajı. Saho'nun devamlı müşterilerinden biri olan Balgün, merkezin Diyarbakır'a büyük bir fayda sağladığını düşünüyor. 

Önce masaj sonra havuz

Diyarbakırlı erkekler, havuz kenarında masaj yatağına Uzakdoğu ezgileri eşliğinde uzanıyorlar ve kendilerini şevkle Taylandlı masörlere teslim ediyorlar. Otantik yağlarla yapılan masajın, kentin yarattığı stresi ve yorgunluğu yok ettiğini söylüyorlar.

1600 erkek üye var

Teknolojinin gelişimi ile birlikte Güneydoğu erkeği de geleneksel yapısından kurtuldu, çağa ayak uydurmaya başladı. Manikür, pedikür ve saç bakımına yıllar önce başlayan Diyarbakırlı erkekler, şimdi de vücutlarını şekillendirme derdinde. Coliseum'un sahibi Şafak Yıldırım, erkeklerin kadınlarla kıyaslandığında kendilerine daha çok zaman ayırdığını söylüyor. Özellikle step-aerobik dersleriyle, pilates dersindeki öğrencilerinden çok memnun.

Saho'nun derdi acılı yemekler

 

 

 

 

Taylandlı Saho Yamara daha önce Antalya'da çalışmış ve bir teklif üzerine kalkmış Diyarbakır'a gelmiş. Çok düzenli bulduğu kentte, alışamadığı tek şey Güneydoğu'nun acılı yemekleri. Diyarbakırlı erkeklerin Thai masajına gösterdiği olağanüstü ilgiden çok memnun olduğunu söylüyor. Yamara, merkezin kendisine tuttuğu bir evde yaşıyor.

Bu pedallar 600 kalori harcatıyor

 

 

 

 

 

Acılı türküler dinlemeye yatkın Diyarbakır erkeği, spining dersinde çok hızlı ve enerjik rock ezgileriyle pedala yükleniyor. Hocanın zaman zaman düşürdüğü tempo bile onların bir saatin sonunda kan, ter içinde kalmalarına engel olamıyor. Ama hiçbiri bundan şikâyetçi değil.

Sabah
Yayın Tarihi : 23 Şubat 2008 Cumartesi 22:17:56
Güncelleme :23 Şubat 2008 Cumartesi 22:18:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Hakan AVŞAR IP: 85.98.32.xxx Tarih : 24.02.2008 16:45:13

DiyarbakırLıya yakışmaz tüy kıL aLdırmakmış .. Para kaşıntısı oLsa qerek Göbek Kasımız KıL Tüy aksesuarımızdır ..