5
Mayıs
2024
Pazar
DİYARBAKIR

Diyarbakırlı işadamlar bir araya geldi

Diyarbakırlı iş adamları ve protokol üyeleri, Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl'ın düzenlediği yemekte bir araya geldi.


Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl tarafından borsa binasında verilen yemeğe Vali Hüseyin Avni Mutlu, İl Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya, Vali Yardımcıları Suat Seyitoğlu, Hasan Tanrısever, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜNSİAD) Başkanı İsmail Bedirhanoğlu, Diyarbakır İş Kadınları Derneği Başkanı Nilüfer Baran, DOGÜNSİFED Başkanı Şehmus Akbaş, MÜSİAD Başkanı Ahmet Öcal, DESOB Başkanı Alican Ebedinoğlu, OSGİAD Başkanı Hüseyin Pervane, DOSİAD Başkanı Aziz Özkılıç, Diyarbakır Ticaret Borsası Yönetim Kurulu üyeleri, Meclis Başkanı Ebubekir Bal, meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.


İş camiasının her zaman bir arada olduğunu belirten Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Fahrettin Akyıl, "İyi günde, kötü günde bizler iş camiası olarak her zaman bir arada olduk. İlimiz ve bölgemizin kalkınması için burada bulunan bütün başkanlarımız, iş adamlarımız ve aramızda bulunmayan tüm dostlarımız büyük gayretler içerisindedir" dedi.


Akyıl, Diyarbakır Ticaret Borsası'nın Türkiye'de önde gelen borsalardan biri olduğunu ifade ederek, "Gerek hizmet binamız, gerek borsamızda verilen hizmetler ve gerek personellerimiz, üretici ve çiftçilerimize, üyelerimize ve tüm Diyarbakır halkına en iyi hizmeti vermek için yoğun bir mücadele içindedir. Bölge insanımız, hizmetlerin en iyisine layıktır. Bizler ilimizi ve bölgemizi hak ettiği yere taşımaya her zaman için gayret göstermekteyiz'' diye konuştu.
Gazetecilerin Diyarbakır Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili sorularını da yanıtlayan Akyıl, "Tarım ve Köyişleri Bakanımız ile Sanayi ve Ticaret Bakanımız'ın desteği ve girişimiyle Türkiye'de ilk olarak Diyarbakır'da, hayvancılığın planlı ve verimli bir şekilde yapılmasını sağlamak amacıyla Diyarbakır Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'ni kurmaktayız. Yapımının 2 yılda tamamlanmasını hedeflemekteyiz" dedi.


Organize Hayvancılık Bölgesi ile bölgede hayvancılığın planlı ve verimli bir şekilde yapılmasının sağlanacağını söyleyen Akyıl, kaliteli et ve süt üretiminin gerçekleştirileceğini ifade etti. Bölgede bulunan canlı hayvan potansiyelinin bir çatı altında toplanacağını, modern bir besicilik anlayışının gelişeceğini, ekonomik, sosyal, çevresel ve uluslararası örgütlerle rekabet gücü yüksek, sürdürülebilir bir tarım sektörünün oluşacağını belirten Akyıl, yeni iş olanakları ile kentin istihdam alanının da genişleyeceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2007 Çarşamba 14:24:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?