4
Mayıs
2024
Cumartesi
DİYARBAKIR

Diyarbakırlı işadamları Çin'i fethetti

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Diyarbakırlı iş adamları ile Çin’e iş gezisi düzenledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile birlikte Çin’in başkenti Pekin’e giden Diyarbakırlı iş adamları, Çin Uluslararası Ticareti Teşvik Konseyi Başkan Yardımcısı Yu Ping ile görüştü.

Çin Uluslararası Ticareti Teşvik Konseyi Başkan Yardımcısı Yu Ping, iş adamlarını yurt dışında yatırım yapmaya teşvik ettiklerini, Türkiye’nin de önemli bir merkez olduğunu söyledi. Türkiye ile Çin arasındaki tarihi İpek Yolu’nun, bugünkü turizm ve ticaret potansiyeliyle yeniden canlandırılması gerektiğine önemle vurgu yapan Ping, "Çin firmalarını Diyarbakır’a yönlendirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Karşılıklı işbirliği önerisi için yapılan ziyaret sırasında konuşan Çin Uluslararası Ticareti Teşvik Konseyi Başkan Yardımcısı Yu Ping, "Çin firmaları yeteri kadar güçlendi. İş adamlarını yurt dışında yatırım yapmaya teşvik ediyoruz. Bu ülkelerin başında ise Türkiye geliyor. Türkiye ile Çin arasındaki tarihi İpek Yolu’nun, bugünkü turizm ve ticaret potansiyeli ile yeniden canlandırılması gerekiyor. Çin’in yurt dışında 16 temsilcilik ve 600’ün üzerinde şubesi bulunuyor. Diyarbakırlı iş adamlarının çalışmalarından etkilendim. Çinli firmaları Diyarbakır’a yönlendirmeyi düşünüyoruz" açıklamasında bulundu.

"GÜNEYDOĞU’DA ÖNEMLİ MERMER KAYNAKLARI VAR"

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Meclis Başkanı Süleyman Odabaşı, Diyarbakır Organize Sanayici ve İş Adamları Derneği (DOSİAD) Başkanı Muhyettin Bal, Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği (DİSİAD) Üyesi Aziz Can, Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği (GÜNSİAD) Üyesi Nedim Dengiz, DOSİAD Üyesi Mehmet Tunç, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ahmet Öcal ve DİMER Mermer’den Devrim Türk’ten oluşan iş adamları heyeti adına konuşan grup sözcüsü Ahmet Öcal, Çin temaslarının kendileri için çok faydalı geçtiğini söyledi.

Çinli iş adamları için Güneydoğu’nun ve Diyarbakır’ın çok önemli potansiyellere sahip olduğuna değinen Öcal, bölgede ciddi anlamda mermer kaynaklarının bulunduğunu ve bu alanda yatırım yapmak isteyen işadamlarını bölgeye beklediklerini söyledi.

Diyarbakırlı iş adamlarıyla birlikte Çin’in başkenti Pekin’e giden Baydemir, Çin Dostluk Geliştirme Derneği’nin verdiği resepsiyona katıldı. Derneğin ana binasında verilen ’Hoş Geldin’ resepsiyonuna Belediye Başkan Baydemir ve Diyarbakırlı iş adamları ile farklı ülkelerden gelen belediye başkanları ve delegeler katıldı.

Oldukça neşeli geçen gecede Çinli sanatçıların birbirinden ilginç gösterileri konuklar tarafından büyük beğeniyle izlendi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2005 Perşembe 11:35:33
Güncelleme :10 Haziran 2005 Cuma 11:40:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?